Ryanair, Kiwi’den Bilet Alanları Uçağa Bindirmeyecek

Ryanair, Kiwi.com internet sitesinden bilet satın alan yolcuları, uçaklarına bindirmeyecek.

Ryanair bu kararına gerekçe olarak, Kiwi.com’un ürettiği boarding pass’lerin (uçağa biniş kartı), kurallara aykırı olmasını gösterdi.

18 Ağustos 2021 tarihinden itibaren, biniş kartlarını Kiwi.com üzerinden alan yolcular, havayolunun emniyet ve güvenlik prosedürlerine uymadıkları için uçağa alınmayacak.

Bu gelişmenin ortaya çıkması üzerine Kiwi.com, Ryanair’i “şer odağı” olarak tanımladı.

Fakat işin garip tarafı, Kiwi.com’un kendi kendine, yani herhangi resmî bir anlaşması olmamasına rağlmen Ryanair’in biletlerini satması ve yolculara biniş kartı vermesi.

Zaten Ryanair pazarlama direktörü Dara Brady yaptığı açıklamada bu gibi biniş kartlarını “sahte” olarak nitelendirdi.

Ryanair’in yolcuların bilet satın alırken her zaman için doğrudan kendi satış kanallarını kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulunduğu bir gerçek.

Havayolu bu sayede herhangi bir türde hiç bir acenteye komisyon ödemezken, yolcular da mümkün olan en ucuz bileti satın alma fırsatını yakalıyor.

Tabii olarak, neredeyse 30 yıldır son derece başarıl bir biçimde uyguladıkları bu iş modelinin kontrolsüz bir biçimde delinmesini istemiyor.

Bu noktada, Amerikalı düşük maliyetli taşıyıcı Southwest’in bu yılın başında benzer sebeplerle Kiwi.com hakkında dava açtığını hatırlatalım.