Kanada, Yolculara Aşı Mecburiyeti Getiriyor

Toplu taşıma sistemleriyle seyahat edecek kişilerin Covid-19 aşısı yaptırmasını şart koşan ülkelerin arasına Kanada da katılıyor.

Kanada, ülke içinde uçakla seyahat edecek tüm yolcuların ve bu uçuşlarda görevli personelin, aşı yaptırmasını mecbur tutacak.

Demiryolu ve denizyoluyla seyahat edecek yolcular da aynı kapsamda yer alacak.

Kanada hükümeti bunun yanı sıra tüm federal kamu çalışanlarının da aşılanmasını zorunlu kılacak.

Kanada ulaştırma bakanı Omar Alghabra yaptığı açıklamada, uygulamanın ayrıntıları üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yeni kuralın en geç Ekim ayı sonuna kadar yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

Halihazırda Kanada’da Covid-19 aşısı kapsamına giren nüfusun %71’i tüm aşılarını tamamlamış durumda.

Nüfusun %82’si ise en az bir doz aşı yaptırmış.

Önümüzdeki iki ayı aşkın süre boyunca aşı yaptıracak olanlar da hesaba katıldığında, Kanada içindeki seyahatlerde Covid-19 hastalığı açısından oldukça güvenli bir ortamın sağlanacağı söylenebilir.

Aşı Şartı Yaygınlaşıyor

Son haftalarda dünyanın farklı noktalarından, Covid-19 aşısı yaptırmanın mecbur tutulmasına ilişkin haberler geliyor.

İlk olarak Endonezya, Java ve Bali adalarına/dan olan seyahatlerde yolculardan negatif test sonucu ve en azından bir doz aşı yaptırdıklarına dair belge istemeye başlamıştı.

Daha sonra Pakistan, iç hat uçak seferleriyle seyahat edecek yolcuların Covid-19 aşısı yaptırmış olmasını mecburi hale getirmişti.

Son olarak ABD, ülkeye girecek tüm yabancıların Covid-19 aşısı yaptırmış olmalarını mecburi hale getirmeye yönelik çalışmalara başlamıştı.


Posted

in

,