Kırmızı Listedeki Ülkelerden Gelenler, Heathrow’da Terminal 3’ü Kullanacak

Londra Heathrow Havalimanı’nda, kırmızı listedeki ülkelerden gelen yolcuların kullanması amacıyla Terminal 3 yeniden hizmete sokuldu.

Bu sayede, Covid-19 virüsü taşıma riski yüksek olan yolcuların, havalimanındaki diğer yolculardan uzak tutulması amaçlanıyor.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 43 ülke, İngiltere’nin kırmızı listesinde bulunuyor.

Fakat bunların arasından sadece Bangladeş, Hindistan, Kenya ve Pakistan’dan İngiltere’ye direkt uçuş yapılmasına izin veriliyor.

Kenya zaten İngiltere uçuşlarını askıya aldığından, geriye üç ülke kalıyor.

Bu ülkelerden İngiltere’ye seyahat edebilmek için de ya İngiltere ve İrlanda vatandaşı olmak ya da daimi oturum iznine sahip olmak gerekiyor.

Yani aslında kırmızı listeden Londra’ya seyahat edecek yolcu sayısı bir hayli sınırlı bir seviyede kalıyor.

Londra Heathrow Havalimanı – Terminal 3

Bununla birlikte, son on gün içinde söz konusu ülkelerde bulunmuş birisi, ister direkt uçuşla gelsin ister aktarmalı, bedelini kendisi ödeyerek bir otelde on gün boyunca karantinaya girmek zorunda.

Tabii Covid-19 krizi sebebiyle bir yılı aşkın bir süredir gelirleri neredeyse sıfıra inen Heathrow Havalimanı işletmesi için, uzunca zamandır kapalı tuttuğu bir terminali yeniden hizmete sokmak pek de kolay bir karar olmadı.

Basına yansıyan bilgiye göre, Terminal 3’ün giderleri konusunda İngiliz hükümeti yardımcı olacak.

Londra Heathrow Havalimanı

Hatırlanacağı üzere, 17 Mayıs’tan itibaren İngiltere genelindeki Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte Heathrow’a varan yolcu sayısı artmaya başlamıştı.

Yolcuların beyan etmesi mecburi olan ikametgâh formu, negatif Covid-19 test sonucu, yeni bir test paketi ve kırmızı listedeki ülkelerden gelenler için otel karantina rezervasyonu tek tek kontrol edildiğinden, ülkeye girişteki bekleme süresi inanılması güç bir noktaya ulaşmıştı..

Normal zamanda bir yolcunun pasaport kontrol işlemi ortalama 25 saniyeyken, bu süre şu anda 5 ilâ 10 dakika arasına çıkmış durumda.


Posted

in

,