British Airways, Mayıs Sonrasından Umutlu

British Airways, önümüzdeki yaz aylarından son derece umutlu.

İngiltere’de uzunca bir süredir istisnalar haricinden seyahatin yasaklanması sebebiyle, British Airways’in uçuş sayısı en aza inmiş durumda.

Bununla birlikte, şirketin yeni CEO’su Sean Doyle, önümüzdeki aylara büyük bir iyimserlikle bakıyor.

Salgın öncesi büyüklüğe en erken 2023-24 yıllarında dönebileceklerini belirten Doyle, İngiltere’de hızla devam eden Covid-19 aşılama kampanyası sayesinde, yaz aylarında yolcu sayısında ciddi artış beklediklerini belirtiyor.

Sean Doyle ilk aşamada akrabalarını, arkadaşlarını ziyaret etmek ve tatile çıkmak isteyenlerin yoğun bir biçimde seyahat edeceğini; iş amaçlı seyahat pazarının biraz daha yavaş toparlanacağını ön görüyor.

İş amaçlı seyahatlerin yeniden hareketlenmesi için öncelikle şirketlerin ev yerine yeniden ofisten çalışmaya başlamaları gerekiyor.

Bu noktada, İngiltere başbakan Boris Johnson’ın daha önceden belirtmiş olduğu 17 Mayıs tarihi önemli.

Boris Johnson, 17 Mayıs 2021’den itibaren İngiltere’de uluslararası seyahatlerin yeniden başlayabileceğini söylemişti.

Bununla birlikte, konuyla ilgili son kararın Nisan ortalarında verileceği belirtiliyor.

British Airways CEO’su, 17 Mayıs sonrasında yönelik olarak çok ciddi sayıda rezervasyon aldıklarını ve son dönemde böylesine büyük bir taleple karşılaşmadıklarına dikkat çekiyor.

British Airways’in önümüzdeki yaz aylarında özellikle Akdeniz havzasında, daha önce uçmadığı noktalara sefer yapabileceği söyleniyor.

Türkiye, Yunanistan, Mısır gibi tatil beldeleri ön plana çıkıyor.

Sean Doyle ayrıca, aşı yaptırmış kişilerin hiç bir kısıtlamaya tâbi tutulmadan seyahat yapabilmesi gerektiğini ısrarla vurguluyor.

Doyle bunun yanı sıra, henüz aşı yaptırmamış kişilerin de negatif bir test sonucuyla benzer şekilde serbestçe hareket edebilmeleri gerektiğini savunuyor.

Şirketin filo planlaması hakkında da bilgi veren Sean Doyle, Boeing 747’leri tamamen emekli ettiklerini, bunun yerine Airbus A350 tipi modern uçakları kullanacaklarını söylüyor.

Filoda bulunan on iki adet Airbus A380’in şimdilik yerde beklediğini ancak yeniden kriz öncesi dönemki uçuş ve yolcu sayılarına yaklaştıkça, bu uçakların yeniden uçurulacağını sözlerine ekliyor.


Posted

in