Havayolu Yöneticileri Şubatta, 50 Milyon Dolarlık Hisse Sattı

ABD’de faaliyet gösteren havayollarının yöneticileri, geçtiğimiz Şubat ayında 50 milyon USD tutarında hisse satışı yaptı.

Allegiant, Southwest Airlines, Delta Air Lines ve Mesa Air Group yöneticileri, en fazla havayolu hissesi satanlar olarak dikkat çekti.

Allegiant CEO’su Maury Gallagher Jr. ay boyunca toplam 21,5 milyon USD değerinde hisse satarak bu konuda açık arayla başı çekiyor.

Aynı şirketin COO’su da Şubatta bir milyon dolarlık satış yaptı.

Southwest başkanı Tom Nealon (2,98 milyon USD), şirketin COO’su Mike Van de Ven (1,82 milyon USD) ve CFO Tammy Romo (1,74 milyon), Delta başkanı Glen Hauenstein (2,63 milyon USD), Mesa Air başkanı Michael Lotz (1,79 milyon USD) ve aynı şirketin CEO’su Jonathan Ornstein (915 bin USD) yaptıkları satışlarla dikkat çeken yöneticiler olarak öne çıktılar.

Eldeki verilere göre American Airlines ve United Airlines yöneticileri Şubatta hisse satmadı.

Havayolu şirketlerinin yöneticilerinin yaptıkları hisse satışları

Son üç yılda kaydedilen bu en yoğun satış dalgasının temelinde, havayolu hisselerinden son dönemde yaşanan artış yatıyor.

Covid-19 salgınına karşı aşılama kampanyasının başlamasıyla birlikte havayolu hisseleri hareketlenmiş, sadece Şubat ayında ABD’deki dokuz havayolu şirketi ortalama %30 oranında değer kazanmıştı.

İşte bunu fırsata çevirmek isteyen yöneticiler, ellerindeki hisseleri satarak kârlarını realize ettiler.

Önümüz yaz mevsimiyken ve pazar şartları düzelme belirtileri gösterirken havayolu şirketlerinin yöneticilerinin bu şekilde davranması, yatırımcılar arasında tereddütlere yol açtı.

Kimi yorumcular bunun sıradan bir kâr realizasyonu hareketi olduğunu söylerken, kimilerine göre ise sektörde devam eden belirsizlik, yöneticileri bu şekilde davranmaya itti.

Bakalım gelecek aylarda havayolu ve daha da genel olarak havacılık sektörü hisselerinin durumu ne olacak?


Posted

in

Tags: