Lufthansa, Yılbaşı Tatili İçin Yapılan Rezervasyonlardan Umutlu

Lufthansa, yaklaşan Noel ve yılbaşı tatil dönemi için yapılan rezervasyonlardan umutlu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu döneme yönelik rezervasyon sayısı, geçen haftaya göre yüzde 400 oranında artış kaydetti.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Cape Town ve Johannesburg, Namibia’yada Windhoek, Atlantik’te Kanarya Adaları ve Maderia, Akdeniz havzasındaki güneşli yerler ve Finlandiya’nın bol karlı kuzey kesimleri, Lufthansa yolcularının özellikle tercih ettiği yerler arasında öne çıkıyor.

Lufthansa, bir anda artan talep karşısından hem yeni uçuşlar planlıyor hem de mevcut hatlardaki uçuş sıklığını artırıyor.

Bu çerçevede, Frankfurt ve Münih’ten Kanarya Adaları’ndaki her noktaya sefer kondu.

Seville ve Palermo uçuşları yine Frankfurt ve Münih’ten yeniden başlatılacak.

Ayrıca 19 Aralık’tan itibaren Frankfurt’tan La Palma ve Fuerteventura adalarına ilk kez direkt uçuş planlandı. Girit seferleri de programda bulunuyor.

Yılbaşında kayak yapmak veya kızakla kaymak isteyenler için ise Frankfurt’tan Ivalo ve Kuusamo, Münih’ten de Kittilä uçuşları icra edilecek.

Akdeniz’deki diğer bazı gözde tatil destinasyonlarına olan uçuşların da sıklığı artırıldı.

Tabii gerçekçi olmak gerekirse, rezervasyon sayılarının geçen haftaya göre yüzde 400 oranında artması hiç bir anlam ifade etmiyor.

Zira Avrupa’nın bir çok ülkesinde Covid-19’un ikinci dalgası sebebiyle haftalardır eve kapanma uygulaması vardı.

Bununla birlikte, önümüzdeki günlerde başlaması hedeflenen Covid-19 aşı kampanyasıyla birlikte yılbaşı döneminde yaşanacak bir hareketlenme, havacılık sektörü için son derece önemli bir moral motivasyon kaynağı olacaktır.

Şu sıralarda ayrıca, Tayland, Malezya, Endonezya gibi, kuzey yarımkürede kış mevsimiyken Avrupalılar için önemli tatil noktalarının yabancı turistler konusundaki kararını takip etmek gerekiyor.

Hatırlanacağı üzere bu ülkeler, 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapılarını yabancı turistlere kapatmıştı.

Yılbaşından sonra bu ülkelerin turizme yeniden açılması, Ocak ve Şubat aylarının mevcut kötümser tahminlerin aksine çok iyi geçmesini sağlayabilir.