United, New York – Londra Uçuşlarında Ücretsiz Covid-19 Testi Yapacak

United Airlines, New York – Londra uçuşlarından önce yolcularına ücretsiz Covid-19 testi yapmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak Kasım ayı içerisinde deneme çalışmaları başlatılacak.

United’ın en önemli pazarlarından bir tanesi olan New York Newark – Londra Heathrow hattının bu şekilde canlandırılması hedefleniyor.

Deneme çalışmaları kapsamında, 16 Kasım – 11 Aralık günleri arasında, UA14 sayılı uçuşla Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri seyahat edecek 2 yaşından büyük yolcuların tamamı, bu testi yaptırmak zorunda olacak.

Bu yüzden yolcuların havalimanına gelmeden önce test merkezinden randevu alması gerekecek.

Test yaptırmak istemeyen yolcular, United’ın bir başka Londra uçuşuna yönlendirilecek.

Testler, Abbott firmasının ID NOW COVID-19 adlı ürünüyle gerçekleştirilecek ve sonuçlar 20 dakika içerisinde alınacak.

Test sonucu pozitif çıkanlar, havalimanındaki sağlık merkezine başvuracak ve istediği takdirde seyahatini erteleyebilecek.

Gelgelelim, test sonucu negatif çıkan yolcular, sosyal mesafeye dikkat etmek ve maske takmak gibi kuralları uygulamaya devam edecek.

Ayrıca yolcular, daha önce olduğu gibi İngiltere’ye varışta 14 gün boyunca kendi kendilerine karantina uygulamak durumunda.

Tabii iş böyle olunca, akıllara şu soru geliyor:

“Madem bir faydası olmayacak, bu test neden yapılacak?”

United yetkilileri, UA14 sefer sayılı uçuşun Boeing 787 tipi uçaklarla icra edildiğini ve 300’den fazla koltuk kapasitesi bulunan bu uçaklarda bugünlerde sefer başına 50 ilâ 100 yolcunun seyahat ettiğini söylüyor.

Bu uçuşların yolcularından elde edilecek test sonuçları düzenli bir biçimde resmî kurumlarla paylaşılacak.

Neticede bu sayede iki ülke arasındaki seyahatlere ilişkin kuralların değiştirilmesi ve yolcu talebinin tetiklenmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, denemelerin başarılı olması halinde benzer uygulama Washington Dulles, Chicago O’Hare, Houston Intercontinental ve Denver havalimanlarında da başlatılacak.

United halihazırda bir iç hat uçuşu niteliğindeki San Francisco – Hawaii hattında uçuş öncesi “ücretli” Covid-19 testi uygulaması yapıyor.

 

Şirketten verilen bilgiye göre, test uygulamasının başlamasının ardından, bu hattaki doluluk oranı iki katına çıktı.

Zira test yaptırıp sonucu negatif çıkan kişiler, Hawaii’deki 14 gün karantina mecburiyetinden kurtulmuş oluyor.

İngiliz hükümetinin, ABD’den gelen ve test sonucu negatif olan yolculara böyle bir kolaylık sağlaması durumunda, Transatlantik pazarının kriz öncesi günlerine dönmesi yolunda önemli bir adım atılmış olacak.


Posted

in

,