İGA Havalimanı’nda Ödemeler “WeChat Pay” Üzerinden Yapılabilecek

İstanbul İGA Havalimanı’nda yapılacak alışverişlerde, WeChat Pay adlı uygulama üzerinden ödeme yapma imkânı sunulmaya başlandı.

Projenin hayata geçirilmesinde, Çin’in önde gelen bankalarından ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) önemli rol oynadı.

Türkiye’yi ziyaret eden WeChat Pay kullanıcıları, yaptıkları harcamaların ödemelerini uygulama üzerinden temassız olarak gerçekleştirebilecek.

Çinli turistler bu ödemelerini kendi para birimleri olan Yuan ile yapabilecek.

Projeyle ilgili bir açıklama yapan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, projenin arkasındaki şirketler ICBC, Tencent, İGA ve Unifree’yi tebrik ederek, “Bu başarı Çin-Türkiye ekonomik iş birliğinin çeşitli şekillerde daha da gelişmesine yardımcı olacaktır. Ortak çabalarımızla ekonomik, kültürel ve turizm alanlarındaki ikili iş birliklerimizi yeni bir noktaya taşıyabiliriz.” şeklinde konuştu.

WeChat Pay ödeme sistemi, ilk etapta İGA Havalimanı’ndaki ICBC Turkey anlaşmalı ödeme noktalarında, ilerleyen dönemde ise Çinli turistlerin yaygın olarak ziyaret ettikleri noktalarda kullanılabilecek.

2018 yılında 130 milyondan fazla Çinli turist, iş ya da tatil amacıyla dünyanın dört bir tarafına seyahat etmişti.

Çinli turistlerin en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi, gittikleri ülkelerde diğer ülkelerden gelen turistlere göre ortalamada daha fazla alışveriş yapmaları.

Bu yüzden, Çinli turistleri cezbetmek isteyen havalimanı işletmeleri, onlara yönelik kolaylıkları hizmete sokuyor.

WeChat Nedir?

WeChat, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yaygın bir biçimde kullanılan bir mesajlaşma uygulaması. Bir bakıma, Çin’in Whatsapp’ı da denilebilir.

WeChat’in ödeme uygulaması “WeChat Pay” halihazırda Çinliler tarafında oldukça yaygın bir biçimde kullanılıyor.

WeChat’in aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşıyor. Ve bu kullanıcıların 800 milyon kadarı, WeChat Pay özelliğini etkinleştirmiş durumda.

WeChat Pay’in de dahil olduğu TenPay uygulamasının Çin’deki mobil ödeme pazarındaki payı %40 mertebesinde bulunuyor.

Bu önemli pazarın lideri ise, %54 oranıyla Alipay.