United Airlines flight attendants and crew members at Chicago O'Hare

United Airlines İşten Çıkarmalara Başlayacak

Dünyanın en büyük havayollarından bir tanesi olan United Airlines, işten çıkarmalara başlamaya hazırlanıyor.

United Airlines yönetimi, çalışanlarına yaptığı bir açıklamada, Covid-19 salgınının ABD’de yeniden alevlenmesi sebebiyle, seyahat talebinde beklenen toparlanmanın bir türlü gerçekleşmediğini belirtti.

Aynı açıklamada, Covid-19 hastalığına ilişkin kesin bir ilaç tedavisi veya aşı bulunana kadar da işlerin eski düzeyine dönmesinin beklenmediği özellikle vurgulandı.

Temmuz ayında United’ın iç hat uçuşlarındaki doluluk oranının %50, dış hatların ise %30 gibi son derece düşük seviyelerde kaldığı belirtiliyor.

Şirketin önemli hub noktalarından Newark Havalimanı çıkışlı rezervasyon sayısının, geçen yılın aynı döneminin sadece %16’sı kadar olduğu biliniyor. New York ve çevresinin Covid-19 salgınından en fazla etkilenen bölgelerden olması, bu kötü durumun en önemli sebebi olarak değerlendiriliyor.

Neticede, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere geniş kapsamlı bir işten çıkarma programının devreye sokulması kaçınılmaz görünüyor.

United’ın ABD’deki personelinin %45 gibi oldukça yüksek orandaki bir bölümü (yaklaşık 36.000 kişi), işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Mart ayında yürürlüğe giren CARES adlı yasa çerçevesinde, Amerikan havayolu şirketlerine 60 milyar USD’ye yakın bir tutarda devlet yardımı yapılmasına karar verilmişti.

Bu yardımdan faydalanan şirketler, 30 Eylül 2020 tarihine kadar kimseyi işten çıkarmamayı kabul etmişti.

İşte bu sürenin bitmesiyle birlikte, sadece United’ın değil, ABD’deki tüm havayollarının çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırması bekleniyor.


Posted

in

,