Qatar Airways, Haziranda 80 Noktaya Uçmayı Planlıyor

Havayolu şirketlerinin kriz sonrası yeniden başlama planları birer birer açıklanıyor.

Sıra şimdi de Qatar Airways’e geldi.

Qatar Airways, Haziran ayının sonuna kadar 80 noktaya uçmayı planlıyor.

Normalde dünya genelinde 170 destinasyona sefer yapan şirket, bu açıdan değerlendirildiğinde ilk aşamada yaklaşık yarı büyüklükteki bir uçuş ağı ile faaliyetine devam edecek diyebiliriz.

Tabii bu noktada Qatar Airways’in salgının en şiddetli günlerinde dahi uçuşlarını hiç bir zaman tamamen durdurmadığını ve sınırlı sayıda olmakla birlikte Türkiye dahil bir çok ülkeye seferlerine devam ettiğini de hemen hatırlatalım.

Halihazırda 30 kadar noktaya uçan Qatar Airways, Mayıs ayının sonunda bu sayıyı 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

Böylece pazarın nabzını aktif bir biçimde tutmayı başaran şirket, Haziran ayında açmayı planladığı hatları da buna göre belirledi.

Londra, Chicago, Dallas ve Hong Kong gibi şehirler, şirketin öncelik verdiği noktalar arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, günümüz itibarıyla bunun sadece bir planlamadan ibaret olduğunu ve içinden geçtiğimiz bu olağanüstü dönemde gerçek pazar şartlarının, seyahat kısıtlamalarının kaldırılması ve yolcu talebi çerçevesinde şekilleneceğini unutmamak gerekiyor.

Öte yandan, Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, çalışanlara gönderdiği bir e-mail mesajında, sektörün çok zor dönemden geçtiğini ve kendilerinin de bundan etkileneceğini belirterek, çok sayıda personelin işten çıkarılabileceğinin sinyallerini verdi.


Posted

in