ICAO, Coronavirus Salgını Sonrası İçin Bir Çalışma Grubu Kurdu

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), Coronavirus sonrasındaki zorlu döneme ilişkin bir çalışma grubu kurduğunu duyurdu.

Söz konusu çalışma grubu (COVID-19 Aviation Recovery Task Force), ICAO İdarî Konseyi’nin 36 üye ülkesinin temsilcilerinden oluşacak.

Çalışma grubunun başkanlığına, Fransa temsilcisi Philippe Bertoux atandı.

Grupta havacılıkla ilgili üyelerin yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Turizm Örgütü’nden (UNWTO) de temsilciler bulunacak.

Hükümetler ile sektördeki şirketler arasında bir köprü görevi üstlenecek grubun temel amacı, toparlanma dönemine ilişkin stratejik öncelikleri ve politikaları belirleyerek gerekli tavsiyelerde bulunmak olacak.

Mayıs ayının sonuna kadar bu önemli problemle ilgili ilk raporun hazırlanması hedefleniyor.

Coronavirus salgının bir küresel kriz haline dönüştüğü Mart ayından bu yana sık sık belirttiğim üzere, sivil havacılık sektörünün içine düştüğü bu durumdan hızla çıkabilmesi için dünya genelinde eşgüdümlü bir biçimde hareket edilmesi gerekiyor.

Aksi takdirde, yolcu ve uçuş sayısında bölgesel düzeyde iyileşmeler görülmesi ve toparlanmanın sınırlı kalması kaçınılmaz olacaktır.

Salgını etkin bir biçimde kontrol almayı başarmasına rağmen, Çin iç hatlarındaki toparlanmanın belli bir aşamaya ulaştıktan sonra neredeyse durması, sektördeki tüm paydaşlar ve hükümet yetkilileri için bir alarm niteliğini taşıyor.


Posted

in

,