Lufthansa’ya 10 Milyar Euro’luk Destek Paketi

Coronavirus salgınının en sert bir biçimde etkilediği havacılık sektöründe destek paketi alma sırası Lufthansa Group’a geldi.

Filosundaki uçakların neredeyse tamamını uzun bir süredir yere çekmiş olan Lufthansa, 10 milyar Euro büyüklüğündeki bir devlet yardımı için görüşmelerini sürdürüyor.

Basına yansıyan haberlere göre, şirket yönetimi ile devlet yetkilileri arasındaki müzakerelerin önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.

Söz konusu destek paketinin içinde, Almanya ekonomik destek fonundan öz kaynak transferi, yine Almanya’dan devlet garantili ucuz kredi ve Avusturya, İsviçre ve Belçika tarafından verilecek borç para bulunuyor.

Ekonomik destek fonunun, 4 milyar Euro civarında bir kaynak aktarması bekleniyor. Fonun, daha sonraki dönemde bu paranın tamamı veya bir kısmı karşılığında, Lufthansa Group hissesi satın alabileceği belirtiliyor.

Bunun ilave olarak, %80’i Alman devlet bankası KfW tarafından karşılanmak üzere 5 milyar Euro tutarındaki bir kredi Lufthansa Group kasasına akacak.

Ayrıca Avusturya, İsviçre ve Belçika, 1 – 1.5 milyar Euro civarında bir borç sağlayacak.

Böylece Lufthansa Group’un alacağı devlet desteği 10 milyarı Euro’yu bulacak ve hatta geçecek.

Şirketin CEO’su Carsten Spohr önceki haftalarda yaptığı bir açıklamada, saatte 1 milyon Euro zarar ettiklerini söylemişti.

Bir başka deyişle şirketin aylık zararı 700 milyon Euro’yu aşıyor.

Lufthansa Group, 2020 yılının ilk çeyreğinde (Ocak-Mart) 1.2 milyar Euro zarar etmişti.

Comments

One response to “Lufthansa’ya 10 Milyar Euro’luk Destek Paketi”