All Nippon Airways ve Singapore Airlines, Yakın İş Birliği Yapacak

All Nippon Airways (ANA) ve Singapore Airlines (SIA), bir yakın iş birliği (joint venture) anlaşmasına imza attı.

31 Ocak 2020 tarihinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen törene, her iki şirketin CEO’ları, Yuji Hirako (ANA) ve Goh Choon Phong (SIA) katıldı.

Star Alliance üyesi olan bu iki havayolu, yapılacak iş birliği sonucunda ciddi kazanımlar elde etmeyi hedefliyor.

Uçuş tarifelerinin uyumlu hale getirilmesi, bilet satış kanallarında koordinasyon, ortak pazarlama faaliyetleri gibi unsurlar, şirketlere fayda sağlayacak.

Buna karşılık olarak, yolcuların ise daha fazla alternatif uçuş seçeneği, aktarma noktalarında daha kısa süre bekleme gibi açılardan kazançlı çıkacağı ileri sürülüyor.

SIA ve ANA’nın Avustralya hatları (2020)

Bu yılın sonuna kadar resmî kurumlar tarafından incelenip karara bağlanacak ortaklığın odak noktası, Singapur ile Japonya arasındaki hatlar ve Japonya iç hat pazarı.

SIA ve ANA’nın Malezya ve Endonezya hatları (2020)

Bunların yanı sıra, Avustralya, Hindistan, Endonezya ve Malezya uçuşları da ANA – SIA iş birliğinin diğer önemli bölgeleri olarak öne çıkıyor.

SIA ve ANA’nın Hindistan hatları (2020)

Ocak 2020 verisine göre, Singapur – Japonya pazarındaki koltuk arzının %67 gibi oldukça yüksek bir bölümü, SIA’ya ait.

SIA, haftalık bazda ortalama 90 uçuşta, 76.500 koltuk arz ediyor.

ANA, yine haftalık olarak, 46 uçuşta 11.500 koltuk ve Japan Airlines, 24 uçuşta 11.000 koltukla, pazarda SIA’nın ardından ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Öte yandan, ANA ile United Airlines arasında çok daha eskiye dayanan bir ortaklık bulunduğundan, yeni imzalanan ANA – SIA anlaşması, ABD hatlarını kapsamayacak.