Hong Kong Havalimanı’na, Yeni Yaya Köprüsü

Neredeyse son bir senedir, bulunduğu şehir-devletin içerisine düştüğü kargaşadan ciddi bir biçimde etkilenen Hong Kong Havalimanı, yeni yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Bu çerçevede, Sky Bridge adı verilen yeni bir yaya köprüsü, geçtiğimiz günlerde yerine yerleştirildi.

Sky Bridge – Hong Kong Havalimanı

Sky Bridge, havalimanının günlük operasyonunu etkilememesi amacıyla prefabrik bir biçimde, Guangdong eyaletinin Zhongshan kentinde yaklaşık bir buçuk senede üretildi.

Köprü daha sonra, 2019 yılının Eylül ve Ekim aylarında deniz yoluyla, üç parça halinde Hong Kong Havalimanı’na getirilerek burada birleştirildi.

5.000 ton ağırlığa sahip olan yapı, aprondaki üç kilometrelik bir yolculuğun ardından, 9 Ocak 2020 tarihinde daimi yerine taşındı.

Terminal 1 ile kuzeyindeki uydu terminali birleştirecek köprünün uzunluğu 200, iki ayağının arasındaki mesafe ise 130 metre.

Hong Kong Havalimanı

Her türlü hava durumuna mukavim olacak şekilde inşa edilen köprünün, bu yılın ortalarında hizmete girmesi planlanıyor.

Sky Bridge sayesinde, uydu terminali kullanacak yolcular, apron otobüslerine binmek yerine iki terminal arasındaki bölümü yürüyerek geçebilecek.

5-10 dakika arasında sürecek yürüyüşün en keyifli yanı herhalde, Hong Kong Havalimanı’nın o çok renkli apron manzarası olacaktır.

Sky Bridge’in içinde, bir gözlem balkonunun yanı sıra yiyecek-içecek noktaları da bulunacak.

Yerden yüksekliği 28 metre olan köprünün altından, dünyanın en büyük yolcu uçağı niteliğini taşıyan Airbus A380 dahil tüm uçaklar geçebilecek.


Posted

in