IndiGo, Geniş Gövdeli Uçaklarla Londra Seferlerine Başlayabilir

Hem pazar payı hem de filo genişliği bakımından Hindistan’ın en büyük havayolu şirketi konumundaki IndiGo, yakın bir gelecekte Londra uçuşlarına başlayabilir.

Şu an itibarıyla filosu tamamen dar gövdeli uçaklardan oluşan IndiGo, Londra uçuşları için geniş gövdeli uçaklar kullanmak istiyor.

IndiGo’nun geniş gövdeli uçaklarında ayrıca Business Class bölümü de bulunacak.

Daha önce Londra uçuşları için gündeme gelen Airbus A321XLR tipi uzun menzilli dar gövdeli uçakların bu pazarda tercih edilmeyeceği belirtiliyor.

Bu planlar gerçekleşirse, şirketin tarihinde çok önemli bir strateji değişikliği yapılmış olacak.

Mumbai ve Delhi çıkışlı olması düşünülen Londra seferleri için Heathrow, Gatwick ve Stansted havalimanları ile görüşmeler devam ediyor.

Şirketin, 2020 yaz tarifesi için Heathrow’dan haftalık 42 slot (günde altı uçuş) talebinde bulunduğu ancak reddedildiği söyleniyor.

Öte yandan IndiGo, yine 2020 yaz tarifesi için Stansted Havalimanı’ndan haftalık 14 slot elde etmiş durumda.

Uçak tipi henüz belli olmayan tarifenin ayrıntılarına bakıldığında, sisteme, uçuş başına 341 koltuk kapasitesi girildiği görülüyor.

Bu sayı açık bir biçimde, bu hatta geniş gövdeli bir uçağın kullanılacağına işaret ediyor.

Yaz tarifesine dört ay kadar bir süre kala IndiGo’nun geniş gövdeli uçakları satın almak yerine kiralamasının daha mantıklı olacağı aşikâr.

Küçülme sürecinde olan Hong Kong Airlines’ın satın almaktan vazgeçtiği ve halen Airbus’ın Fransa’daki tesislerinde bekletilen A330-300 tipi beş adet uçağın, IndiGo filosu için biçilmiş kaftan olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda, Hindistanlı diğer bir taşıyıcı Vistara’nın yine sıkıntıdaki HNA Group bünyesindeki Hainan Airlines’ın satın almaktan vazgeçtiği Boeing 787-9 tipi uçakları filosuna katacağı ve mümkün olduğunca kısa bir sürede Londra uçuşlarına başlayacağı ortaya çıkmıştı.

Gerek IndiGo ve gerekse Vistara’nın girişimleri, İngiltere – Hindistan pazarında hareketli günlerin bizleri beklediğini gösteriyor.