THY’nin Koltuk Şirketi, Airbus’ın Onaylı Tedarikçisi Oldu

Türk Hava Yolları’nın (THY), Assan Hanil ile ortaklaşa kurmuş olduğu uçak koltuğu şirketi TSI Seats, Airbus’ın onaylı tedarikçi listesine girdi.

Türkiye’nin ilk ve tek uçak koltuk üreticisi olan TSI Seats, Airbus müşterisi hava yolu şirketlerine uçak koltuğu seçenekleri sunulan katalogta yer aldı.

20 Kasım 2019 tarihinde imzalanan anlaşmayla, TSI Seats ve Airbus firmaları arasında 2015 yılından bu yana sürdürülen başarılı işbirliğinin bir sonucu olarak TSI ürünleri, Airbus’ın BFE (Buyer Furnished Equipment – müşteri tercihli ekipman) kataloğunda yer alma hakkı kazandı.

Onaylı Koltuk Tedarikçisi Anlaşması ile TSI Seats’e ait Skysofa ve Epianka model ekonomi sınıfı koltuklar Airbus’ın A350, A330 ve A320 uçak modelleri için kataloga konacak.

Elesa S modeli de kataloğun gelecekteki ürünler bölümüne yerleştirilecek.

TSI Seats’in ilk Business Class ürünü olan Royalux ise sertifikalandırma aşaması tamamlandıktan sonra katalogtaki yerini alacak.

Katalog sayesinde TSI’ın sektördeki bilinirliğinin ve ulaşabilirliğinin artması bekleniyor.

Katalog, tedarikçilere, görünür olma imkanı sağlamanın yanı sıra Airbus tarafından onaylı olmanın prestijini de beraberinde getiriyor.

Airbus katalog projesinin toplam uçak siparişlerindeki payı, retrofit projelerinde beklenen artış ve TSI Seats’in diğer projeleri de göz önünde tutulduğunda, 2023 yılında 100 milyon USD’yi aşan bir ihracat hacmine ulaşılması hedefleniyor.

TSI tarafından geniş gövdeli uçaklar için üretilen Skysofa model ekonomi sınıfı koltukların Airbus’a ilk teslimatı Eylül 2015’te gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz yıl, Airbus A321neo ve Boeing B737 MAX dar gövdeli uçaklar için gerekli sertifikaları alarak uçmaya başlayan Epianka, bu yıl Temmuz ayında Boeing 787 Dreamliner model uçaklarda kullanıldı.

2019’un üçüncü çeyreğinden itibaren, Airbus A350 model geniş gövde uçaklar için teslimatların başlaması planlanıyor.

Türk Hava Yolları, THY Teknik A.Ş. ve Assan Hanil (Kibar Holding ve Güney Koreli küresel otomobil parçaları tedarikçisi Hanil Seoyon E-Hwa ortak girişimi) şirketlerinin ortak girişimiyle kurulmuş olan TSI Seats’i bu önemli başarısı için tebrik ediyoruz.


Posted

in

,