Kızıl Deniz Havalimanı’nın Tasarımı Belli Oldu

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın en fazla önem verdiği işlerinden bir tanesi olan Kızıl Deniz Projesi kapsamında inşa edilecek havalimanının tasarımı belli oldu.

Suudi Arabistan – Kızıl Deniz Projesi

Kızıl Deniz Havalimanı’nın terminal tasarımı, dünyaca ünlü mimarlık firması Fosters + Partners tarafından geliştirildi.

Kızıl Deniz Havalimanı

İlk aşaması 2022 yılında hizmete girmesi hedeflenen havalimanının, 2030 yılına gelindiğinde tamamen bitirilerek yılda 1 milyon yolcuya ev sahipliği yapacağı tahmin ediliyor.

Üst gelir grubundan turistlere hitap edecek şekilde planlanan proje için bu kapasitenin uzunca bir süre yeterli olacağı belirtiliyor.

Bölgeye gelecek turistlerin proje hakkındaki hem ilk hem de son izlenimlerini edinecekleri nokta olması sebebiyle, Kızıl Deniz Havalimanı’nın hem görünümü hem de yolcu deneyimi süreçlerine büyük önem veriliyor.

Kızıl Deniz Havalimanı

Havalimanı, çevre-dostu bir yapıya sahip olurken, tasarımı da Kızıl Deniz Projesi’nin genel havası ve görünümüyle uyumlu olacak.

İngiltere merkezli Fosters + Partners şirketinin üst düzey yöneticilerinden Gerard Evenden yaptığı açıklamada, “Çöl manzarasının renklerinden ve dokusunda ilham alarak geliştirdikleri terminal tasarımının, sakin ve lüks bir seyahat atmosferi yaratmayı hedeflediğini” vurguladı.

Havalimanı hakkındaki diğer ayrıntıların önümüzdeki aylarda belli olması bekleniyor.