THY’nin, Yeni Havalimanındaki Operasyon Binalarının Bir Bölümü Tamamlandı

Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki entegre operasyon kontrol ve uçuş operasyon binaları tamamlandı.

Yeni binaların tasarımı, ABD merkezli Ghafari Associates adlı mimarlık firması tarafından yapıldı.

Binaların tüm planlaması, mimarî tasarımı ve mühendislik hizmetleri, Ghafari ile 2017 yılında imzalanan sözleşmeye dahildi.

Yukarıda belirttiğimiz ve inşaatı tamamlanan binaların yanı sıra, yine yeni havalimanında yapımı devam eden THY Teknik Bakım, THY Kargo, THY DOCO İkram ve TGS Yer Hizmetleri binalarının tasarımlarını da Ghafari hazırladı.

Çalışanların konforunun yanı sıra operasyonel verimlilik, sürdürülebilirlik ve güvenlik, binaların yapımında özellikle göz önünde bulunduruldu.

THY’nin yeni havalimanındaki operasyon binalarından en fazla dikkat çekeni, uçuş operasyon binası dahilindeki ekip terminali.

Hatırlanacağı üzere, dünyanın diğer bir çok havalimanında olduğu gibi Atatürk Havalimanı’nda da uçuş ekipleri, görevli oldukları uçaklara ulaşmak için yolcu terminalini kullanıyordu.

Yeni havalimanı ile birlikte bu durum değişti.

THY uçuş ekipleri, terminal binası yerine, kendileri için ayrı olarak inşa edilen ekip terminalini kullanıyor.

Bu sayede uçuş öncesi ve sonrasında, uçak ile havalimanı giriş/çıkış noktası arasındaki mesafe nispeten daha az bir sürede kat ediliyor.

İşte THY’nin, Amerikan Ghafari firması tarafından tasarlanan entegre operasyon kontrol ve uçuş operasyon binalarından bir kaç kare: