TAV, New York JFK’de Özel Yolcu Salonları Açtı

Havayolu 101 ekibi olarak 2016 yılının Eylül ayında ABD’ye yaptığımız bir seyahatin dönüşünde, TAV’ın Washington Dulles Havalimanı’nda henüz açtığı ve THY yolcularının faydalanabildiği özel yolcu salonunu ziyaret etme fırsatını bulmuştuk.

Aradan geçen süre içerisinde TAV, Kuzey Amerika’nın uluslararası yolcu trafiği en yoğun havalimanı olan New York JFK Havalimanı’nda iki özel yolcu salonu açtı.

Washington’un ardından New York’ta da faaliyete başlayan TAV, iki yolcu salonunda yılda 200 binden fazla yolcuya hizmet vermeyi hedefliyor.

TAV Primeclass Lounge – New York JFK

TAV Havalimanları’nın bir iştiraki olan TAV İşletme Hizmetleri 28 ülkede 90 özel yolcu salonu işletiyor.

Şirketin portföyüne eklediği son havalimanı böylece New York John F. Kennedy oldu.

JFK Terminal 1’de “Primeclass Lounge” ile faaliyete başlayan TAV, Terminal 4’te de “Primeclass Air India Lounge”u işletiyor.

Her iki özel yolcu yolcu salonu toplam 773 metrekarelik alanda hizmet veriyor.

TAV Primeclass Lounge – New York JFK

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener;

“İstanbul Atatürk Havalimanı hariç tutulduğunda 2019’un ilk yarısında toplam ciromuz yüzde 9 artışla 345 milyon avroya ulaştı.

Bu büyümede, havalimanlarımız kadar özel yolcu salonu işletmeciliği hizmeti veren TAV İşletme Hizmetleri’nin de önemli katkısı oldu.

TAV İşletme Hizmetleri bugün 28 ülkedeki 90 yolcu salonunda yılda yaklaşık 8 milyon yolcuya hizmet veriyor. 2020’de 30 ülkede 110 yolcu salonunda 10 milyondan fazla misafirimize hizmet vermeyi planlıyoruz.

Dünyanın en büyük havacılık pazarı olan ABD’de tercih edilen küresel bir marka olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz ve iyi bir ülke temsilciği yaptığımıza inanıyoruz” dedi.


Posted

in

,