British Airways, Pekin Daxing Havalimanı’na Uçacak

British Airways, Londra – Pekin uçuşlarını, önümüzdeki Eylül ayında hizmete girecek olan Daxing Havalimanı‘na (PKX) kaydıracağını duyurdu.

Halihazırda Londra Heathrow ile Pekin (PEK) Havalimanı arasında yapılan uçuşlar, 2019/2020 kış tarifesinin başladığı 27 Ekim 2019 tarihinden itibaren yeni havalimanından icra edilecek.

British Airways böylece, Pekin’deki tüm uçuş operasyonunu yeni havalimanına kaydıracağını açıklayan ilk yabancı taşıyıcı oldu.

Şirket bu hamlesiyle birlikte, yeni havalimanını kullanacak olan yerel partneri China Southern Airways ile olan codeshare anlaşmasının kapsamını da genişletme imkânı bulacak.

British Airways halen Pekin’e günde bir sefer yapıyor.

Uçuşlar, yaz aylarında Boeing 777-300, kışın ise Boeing 787 tipi uçaklarla gerçekleştiriliyor.

Her iki uçak tipinde de dört farklı kabin sınıfı (First Class, Business Class (Club World), Premium Economy (World Traveller Plus) ve Economy Class (World Traveller) bulunuyor.

Öte yandan, Finnair ve LOT havayolları da geçtiğimiz günlerde Daxing Havalimanı ile ilgili planlarını açıklamışlardı.

Finnair, Helsinki’den haftada üç kez, LOT ise Varşova’dan haftada dört kez yeni havalimanına uçacak.

Hem Finnair hem de LOT’un Daxing Havalimanı’ndaki uçuşları, kış tarifesinin ilk günlerinde başlayacak.

Bununla birlikte, British Airways’ten farklı olarak bu iki havayolu, mevcut Pekin Havalimanı’na olan uçuşlarına devam edecek.

Türk Hava Yolları Ne Yapacak?

Tabii konu Çin olunca akıllara, buraya yaptığı uçuşları yıllardır artırmaya çalışan ama gerekli izni bir türlü alamayan Türk Hava Yolları (THY) geliyor.

Basına yansıyan haberlere göre THY, ilave uçuş izni alması durumunda Daxing Havalimanı’nı kullanmayı değerlendirebileceğini belirtmiş.

Çin Sivil Havacılık İdaresi, Daxing Havalimanı’na yapılan dış hat uçuşlarının sayısını artırmak için yoğun bir faaliyet içerisinde bulunuyor.

Şu ânâ kadar Capital Airlines, China Eastern, China Southern, China United Airlines ve Spring Airlines için, Daxing Havalimanı ile İngiltere, Rusya, Güney Kore ve Mısır için yeni uçuş hakları elde edilmiş durumda.

Japonya ve Fransa için de girişimler devam ediyor.

Bu çerçevede bakıldığında, Türkiye ile Çin arasında tahsis edilecek yeni uçuş haklarına paralel olarak, THY’nin de yeni havalimanını kullanmaya başlaması mâkûl görünüyor.