JetBlue, Marka Haklarının İhlali İddiasıyla Walmart’ı Dava Etti

New York merkezli taşıyıcı JetBlue, marka haklarını ihlal ettiği iddiasıyla perakende devi Walmart’ı dava etti.

21 Haziran 2019 tarihinde JetBlue tarafından açılan davanın hedefinde, Walmart’ın metin bazlı alışveriş ve kişisel asistan hizmeti bulunuyor.

Zira Walmart, 2018 yılının Mayıs ayında başlattığı ve Amazon’un Prime hizmetine rakip olarak konumlandırdığı bu yeni ürüne, Jetblack adını vermiş durumda.

Jetblue, söz konusu markanın ABD genelinde kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, tüketiciler nezninde kafa karışıklığına yol açacağını iddia ediyor.

Walmart’ın Jetblack’in yanı sıra Jetgold ve Jetsilver gibi isimleri de kullanması ve akşam yemeği ve eğlence tavsiyelerini de içeren seyahat hizmetleri satması, Jetblue’yu özellikle endişelendiren unsurların başında geliyor.

Yine Walmart tarafından 2016 yılında satın alınan Jet.com adresli web sitesi de Jetblue’nun davasındaki konulardan bir diğeri.

Özellikle şehir merkezlerinde yaşayan kitleyi hedefleyen bu yeni e-ticaret girişiminin ismine karar verilirken, JetBlue gibi bir marka olduğunu unutulduğuna doğrusu kimse kolay kolay inanmaz.

Bakalım bu ilginç davada kazanan kim olacak?

JetBlue gerçekten de kendi markasını fena halde çağrıştıran ve dört bir yandan saran Jet+renk şeklindeki kombinasyonlara karşı başarılı olacak mı?

JetBlue’nun kazanması durumunda, bir seneyi aşkın bir süredir bu işe yatırım yapan Walmart ne yapacak?


Posted

in