American, Philadelphia’daki Biniş Kapısı Sıkıntısını İlginç Bir Yöntemle Çözdü

American Airlines, Philadelphia Havalimanı’nda (PHL) biniş kapılarında yaşanan sıkışıklığı aşmak için ilginç bir çözüme başvurdu.

American, uçaklarının bir bölümünü terminal binası yerine açık park pozisyonlarına yanaştırmaya başladı.

ABD’deki önde gelen havalimanlarında pek görülmeyen bu uygulamada, yolcuların konforunu sağlamak amacıyla ise çok eski bir yöntem kullanılıyor:

Mobile Lounge

Kendi seyahatlerimizde Mobile Lounge kullanımına sadece, Washington Dulles Havalimanı’nda rastlamıştık.

Bu yöntemde yolcular, açığa park eden uçaktan merdivenle indirilmiyor.

Bunun yerine, Mobile Lounge adı verilen araçlar, kapı hizasına kadar yükselerek uçağa yanaşıyor. Araca binen yolcular buradan havalimanı terminaline kadar götürülüyor ve sanki körüğe yanaşmış bir uçaktan inermiş gibi binaya giriyor.

Söz konusu yöntem sayesinde yolcular, iniş sonrasında uçağın müsait bir yanaşma kapısı bulmasını bekleyerek zaman kaybetmediği gibi, uçaktan inerken merdiven kullanılmadığından, yaşanan konfor kaybı da en düşük seviyede kalıyor.

American Airlines bu araçlarla şimdilik günde sadece iki adet varış seferine hizmet veriyor. Bu durum şirketin özellikle öğleden sonraları Avrupa’dan gelen seferlerinden kaynaklanan yoğun saatlere denk geliyor.

Ancak önümüzdeki aylarda havalimanındaki yoğunluğun artmasına paralel olarak, hizmet verilen sefer sayısı da yükselebilir.

Mevcut durumda, American Airlines’ın Hub Kontrol Merkezi her sabah bir değerlendirme yaparak, hangi iki varış seferine bu şekilde hizmet verileceğini tespit ediyor.

İniş öncesinde uçakta yapılan bir anons ile yolcular süreç hakkında bilgilendiriliyor ve şaşırmamaları sağlanıyor.

Uçakların tipine ve yolcu sayısına göre iki veya üç adet Mobile Lounge, açıktaki park pozisyonunda hazır durumda bekliyor.

Genelde Airbus A330, Boeing 757 veya Boeing 767 tipi uçaklar için bu çözüm kullanılıyor.

Uçaktan yolcularını alan araçlar, Philadelphia Havalimanı Terminal A binasındaki pasaport kontrol salonunun olduğu noktaya yanaşıyor.

American Airlines’ın Philadelphia Havalimanı sözcüsü Andrew Trull’un verdiği bilgiye göre, Mobile Lounge yönteminde yolcuların harcadığı süre ile biniş köprüsüne yanaşan bir uçaktan inen yolcularınki hemen hemen aynı.

American Airlines, Philadelphia Havalimanı’nı, Avrupa’ya yaptığı transatlantik seferleri için bir hub olarak kullanıyor.

Bu noktadan 120 farklı destinasyona günde 420 uçuş düzenleyeren şirket, daha bu ayın başında Dubrovnik (Hırvatistan), Bologna (İtalya) ve Berlin’e (TXL, Almanya) yeni seferler başlatmıştı.