Kitap Notları: Atatürk Havalimanı’nda 40 Yıl

Kitap notları bölümümüzde bu defa, “Atatürk Havalimanı’nda 40 Yıl” adlı eseri inceliyoruz.

(ISBN: 978-605-245-290-5)

Kitap, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın tam mânâsıyla efsanevî muhabirlerinden Faik Kaptan tarafından kaleme alındı.

Adından da anlaşılabileceği üzere bu eser, Faik Kaptan’ın bir gazeteci olarak Atatürk Havalimanı’nda geçirdiği 40 yıl boyunca biriktirdiği anılarından oluşuyor.

TAV CEO’su Sani Şener’in önemli desteği ile okuyucularla buluşan 298 sayfalık çalışma, 2018 yılında yayımlandı.

Kitap, 40 yıla yayılan bir dönemi kapsayan onlarca kısa bölümden oluşuyor.

Gayet akıcı bir üslûba sahip olan kitabın okunması son derece kolay ve zevkli.

Hem sektörün yakın tarihi hem de sektörle ilgili olarak ülkemizdeki siyaset, iş, sanat, spor ve medya dünyasında yaşananları bu çalışmada bulmak mümkün.

Faik Kaptan, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan ve zihinlerimizden hiç silinmeyen olayların yanı sıra bir çoğunu unuttuğumuz ve hatta hiç bilmediğimiz çok sayıda anekdotu da eserine aktarmış.

Pistten çıkan uçaklar, VIP salonunda yaşananlar, yerli ve yabancı havayollarının faaliyetlerinden ilgi çekici anlar, TAV’ın yeni dış hatlar terminalini inşası gibi daha bir çok kısa hikâye, kitabın sayfaları arasında yer alıyor.

Bir havalimanında hem de İstanbul Atatürk Havalimanı gibi, 100 yıldan uzun bir süre ülkemizin dış dünya ile en önemli bağlantı noktası olma niteliğini taşıyan bir meydanda yaşananları bir gazeteci gözüyle görmek istiyorsanız, Atatürk Havalimanı’nda 40 Yıl adlı eseri mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.


Posted

in