Ryanair, Tel Aviv’de Büyümeye Devam Ediyor

Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli taşıyıcı Ryanair, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de büyümeye devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa’daki üç noktadan Tel Aviv’e uçuş başlatılacak.

Atina (Yunanistan), Bükreş (Romanya) ve Sofya (Bulgaristan), Ryanair’in yeni Tel Aviv uçuş noktaları olacak.

Yeni uçuşlar, 2019 yaz tarifesi ile birlikte hizmete girecek.

Ryanair böylece, önümüzdeki yaz aylarında tam 12 farklı noktadan Tel Aviv’e sefer yapar hale gelecek:

Atina, Baden, Baf, Bükreş, Krakov, Kaunas, Memmingen, Milano Bergamo, Poznan, Roma Fiumicino, Selanik ve Sofya.

Mayıs ayı sonuna kadar olan uçuşlar için şu sıralarda Ryanair’in web sitesinden gidiş-dönüş 30 Euro’dan başlayan fiyatlarla bilet satın almak mümkün.

Ryanair’in Tel Aviv Uçuşları, Baf ile Başlamıştı

Ryanair’in Tel Aviv seferleri ilk olarak 2017 yılının Mart ayında, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Baf (Paphos) kentinden başlamıştı.

Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hizmet veren ve askerî – sivil kullanıma açık olan Baf Havalimanı (IATA: PFOICAO: LCPH), özellikle tatilini Kıbrıs’ın batısında geçirmek isteyen turistlere hitap ediyor.

Bu yüzden bu nokta, Ryanair tarafından bir merkez olarak kullanılıyor.

Şirketin CCO’su David O’Brien o dönemde yaptığı bir açıklamada, Eilat’tan sonra şirketin İsrail’deki ikinci hattı olan Baf – Tel Aviv seferlerinde yılda yaklaşık 100.000 yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Baf – Tel Aviv seferlerinin başarıya ulaşması halinde, Ryanair’in 40 civarında farklı noktadan Tel Aviv’e sefer başlatacağı da gelen haberler arasında yer alıyordu.

Sadece iki sene gibi kısa bir süre içerisinde Ryanair’in buradaki uçuş noktalarını 12’ye yükseltmesi, Tel Aviv pazarındaki durumdan memnun olduklarının bir kanıtı olarak değerlendirilebilir.

Avrupa Birliği ile İsrail arasında 10 Haziran 2013 tarihinde imzalanan açık semalar anlaşması, taraflar arasındaki hava ulaştırma pazarının tamamen serbestleştirilmesini sağlamıştı.

Bu sayede, Avrupa Birliği veya İsrail menşeli herhangi havayolu şirketi, İsrail ve Avrupa Birliği içerisindeki herhangi bir noktaya hiç bir kısıtlama olmaksızın uçuş yapabilme imkânına kavuşmuştu.