İzmir Turizm Fuarı’nda Havacılık Hakkında Konuştuk

Havayolu 101 olarak, İzmir’de bu yıl onikincisi düzenlenen Turizm Fuarı’na (Travel Turkey İzmir) katılarak, havayolu sektörü ve biyometrik uygulamalar hakkında bir sunum yaptık.

Biz bu fırsatı vermiş olduğu için öncelikle TURSAB’a ve nazik davetlerinden ötürü HotelRunner‘a teşekkür ediyoruz.

Sunumumuza, havayolu sektörünün yapısı hakkında kısa bir bilgi vererek başladık.

Daha sonra, geçmişten günümüze, havayolu ile seyahat eden yolcuların sayısına değindik.

Önümüzdeki 15 yıl içerisinde gerek yolcu ve gerekse uçak sayısının hangi seviyelere gelmesinin beklendiği bölümle konuşmamıza devam ettik.

Sunumumuzun ikinci kısmında ise, hızla artan yolcu sayısı karşısında havalimanı işletmecilerinin ve havayollarının başvurduğu biyometrik tabanlı teknolojilere göz gezdirdik.

Bu çerçevede özellikle Singapur Changi, Dubai ve Toronto havalimanlarından örnekler verdik.

Konuşmamızı, “akıllı havalimanı” konseptine değinerek tamamladık.

Bu noktada ayrıca, bu gibi fuarlara farklı bir hava katmayı amaçlayan konferans bölümünden kısaca bahsedelim.

Turizm fuarı içerisinde yer alan ve konusunda uzman, tanınmış profesyoneller ve yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı, seyahat teknolojiklerinin tanıtıldığı konferansa, “ttitech Stage powered by HotelRunner Theatre” adı verildi.

2019 yılı içerisinde düzenlenecek benzer fuar etkinliklerinde, buna benzer profesyonel bilgi verme amaçlı konferansların daha kapsamlı bir biçimde devam edeceği belirtiliyor.

6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı bünyesindeki konferansın programına buradan ulaşabilirsiniz.


Posted

in