Etihad, Yolcuları İçin “Sağlıklı Menü” Seçeneği Hazırladı

Son yıllarda çok moda olan “sağlıklı” yiyecek konusu, havayolu şirketlerinin de gündeminde.

Gerçi yolculara veya daha genel konuşmak gerekirse, tüketicilere sunulan yemekleri “sağlıklı” olarak nitelendirmek ne kadar doğru bilmiyoruz.

Zira böyle bir sınıflandırma yapıldığında, diğer yiyecekler “sağlıksız” gibi bir algı da oluşmuyor değil.

İşte bu trendi takip eden havayolu şirketlerinden Etihad Airways, yolcularına uçak içerisinde ve özel yolcu salonlarında sunduğu yemeklerin arasında bir de “sağlıklı” menü seçeneği ekledi.

Etihad bu proje kapsamında, Abu Dabi Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttü.

Sağlık Bakanlığı’nın halihazırda uygulamakta olduğu sağlıklı ve dengeli beslenme programı (Weqaya), Etihad’ın uçakta ve salonlarda sunduğu yemeklere uyarlandı.

Geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan yeni uygulamadan, şirketin Abu Dabi çıkışlı uzun menzilli uçuşlarındaki First ve Business Class yolcuları ile Abu Dabi Havalimanı’ndaki First ve Business Class salonlarını kullanan yolcular faydalanabilecek.

Böylelikle özellikle daha zorlu geçen uzun menzilli uçuşlarda yolcuların, vücudu fazla yormayan yemekleri tercih edebilme şansı doğmuş olacak.

Tabii bu noktada, First ve Business Class yolcularından ziyade, bu gibi uçuşlarda asıl yorulan kesimin Economy Class’ta seyahat edenler olduğunu unutmamak gerekiyor.

Umarız Etihad’ın başlattığı bu yeni uygulama, önümüzdeki dönemde Economy Class’ı da kapsayacak şekilde genişletilir.


Posted

in

Tags: