United, San Francisco Havalimanı’nda Yeni Salonunu Hizmete Açtı

United Airlines, San Francisco Havalimanı’nda çok uzun zamandır beklenen özel yolcu salonunu (Lounge) nihayet hizmete açtı.

30 Nisan 2018 tarihi itibarıyla yolcularla buluşacak olan lounge, şirketin ilk olarak bundan neredeyse iki sene önce duyurduğu yeni Business Class markası ‘Polaris‘in adını taşıyor.

United Polaris Lounge

United ile dış hat uçuşlarında Business Class’ta seyhat edecek yolcular, San Francisco Havalimanı dış hatlar terminalinde yer alan yeni lounge’dan faydalanabilecek.

Polaris Lounge, G92 sayılı biniş kapısının yakınlarında bulunuyor.

Salonun tasarımında Kaliforniya’dan esintiler bulmak mümkün.

Mobilyaların yanı sıra yiyecek ve içeceklerin seçiminde de buna dikkat edilmiş. Ayrıca yine bölgedeki sanatçılar tarafından yaratılan sanat eserleri, salonun daha samimi bir havaya sahip olmasını sağlamış.

Yeni salon iki kattan oluşuyor ve toplamda 2.600 m2 alana sahip.

Yemek yemeden çalışmaya kadar 19 farklı tipte koltuk ve sandalyenin yer aldığı Polaris Lounge’un toplam oturma kapasitesi 440.

Bunun yanı sıra, artık günümüzde seyahat eden etmeyen herkesin en önemli kaygısı olan elektronik cihazların şarj edilmesi de düşünülmüş.

Salonda tam 492’şer adet priz ve USB girişi bulunuyor.

Beş özel yatak odası ve sekiz adet duş, Polaris Lounge’da dikkat çeken diğer konfor unsurları.

San Francisco Havalimanı’nda bu kadar büyük bir özel yolcu salonunun hizmete açılması tesadüf değil.

Zira bu nokta, United’ın uçuş ağı içerisinde dış hatlar bakımından oldukça önemli bir yere sahip ve buraya gerek Asya ve gerekse Avrupa’dan bir çok sefer düzenlenmekte.

Özellikle uzun menzilli uçuşlarda seyahat eden yolcular için rahat bir uyku uyuyabilmek, havayolu tercihinde önemli bir rol oynuyor.

United bu işin uçak içi tarafını zaten Polaris Business Class ürünü ile oldukça iyileştirmiş ve yolcuların deliksiz bir biçimde uyuyabilmesine yönelik bir çok tedbir almıştı.

Yerde havalimanındayken, lounge’da sunulan restoran kalitesindeki yemek ile uyku deneyimi daha da geliştirilecek.

Nasıl mı?

Polaris Lounge’da yemeğini a la carte olarak seçip yiyen ve uçağa karnı tok bir biçimde binen bir yolcu, uçuş sırasında sunulan ikramı beklemeden uykuya dalabilecek.

Bu sayede özellikle uçuştaki ilk yemek ikramı sırasında geçen iki saatte yakın süreyi, uyuyarak değerlendirmek mümkün olacak.

Aslına bakacak olursak; Polaris Lounge ilk olarak 2016 yılının Aralık ayında Chicago O’Hare Havalimanı’nda açıldıktan sonra, Houston, Los Angeles, New York/Newark, San Francisco, Washington Dulles, Hong Kong, Londra Heathrow ve Tokyo Narita havalimanlarında da hizmete sokulacaktı.

Ancak projede yaşanan sıkıntılar, Chicago’dan sonra açılan ikinci salon olan San Francisco için yolcuların neredeyse bir buçuk yıl beklemesine yol açtı.

Bununla birlikte, önümüzdeki Haziran ayında New York/Newark Havalimanı’nda üçüncüsü açılacak olan Polaris Lounge’un daha sonra yıl içerisinde Houston Geroge Bush ve Los Angeles havalimanlarında da hizmete girmesi hedefleniyor.


Posted

in