Singapore Airlines, Yeni Business Class Kabinini Tanıttı

Geçtiğimiz Mart ayı sonunda dünyanın ilk Boeing 787-10 tipi uçağını filosuna katan Singapore Airlines, yeni Business Class konseptini tanıttı.

Singapore Airlines bu uçakları öncelikle, sekiz saate kadar olan uçuşlarda kullanacak.

Mayıs 2018 itibarıyla başlayacak seferlerle yeni uçağın ilk olarak Osaka ve Perth hatlarında hizmet vermesi planlandı.

Söz konusu seferlerin başlamasından önce uçak, personel eğitimi için Bangkok ve Kuala Lumpur varış noktalarına giden seçili seferlerde deneme yapılacak.

337 koltuğa sahip 787-10 model uçaklar; 36 Business Class ve 301 Economy Class olmak üzere iki kabin sınıfından oluşmakta.

Singapore Airlines, teslim alacağı ilk 20 adet Boeing 787-10 tipi uçağın yeni kabin konsepti için 350 milyon USD yatırım yaptı.

Yeni Business Class

Boeing 787-10’un Stelia Aerospace üretimi olan yeni Business Class koltukları, tüm yolcuların koridora doğrudan erişimini mümkün kılan 1-2-1 kurulumunda ileriye bakacak şekilde düzenlenmiş.

180 derece yatırılabilen ve bu sayede bir yatak haline getirilebilen koltuklar ile Business Class yolcuları, en kısa uçuşlarda bile daha fazla konforun tadına varacak.

Yolcular, Panasonic’in en yeni eX3 sistemi ile çalışan 18″ full HD dokunmatik ekranlarından Singapore Airlines’nın ödüllü eğlence sistemi KrisWorld’ün eğlenceli dünyası ile daha fazla seçenenekten faydalanacak.

Tüm koltuklar 65 cm genişliğinde olup içe çekilebilen kol ve dayanakları yükseltilip alçaltılabilen özellikte.

Orta sıra koltukları birbirinden ayıran bölmelerin ayarlanabilir olması, tek başına veya birlikte seyahat eden müşterilerin istedikleri mahremiyete ulaşmalarına olanak sağlıyor.

Kişisel eşyaların yerleştirilebileceği geniş alan seçenekleri, koltuk içi güç kaynağı ve USB girişlerinin olduğu panel ve ışık şiddetinin ayarlanabildiği entegre okuma ışığı gibi seyahat deneyimini güzelleştirecek olanaklar yolculara sunulan diğer kolaylıkları.

Yeni Economy Class

Singapore Airlines, Economy Class yolcularını da unutmadı.

RECARO tarafından tasarlanan ve üretilen yeni Economy Class koltukları, daha iyi bir uçak içi deneyim sunmakta.

3-3-3 şeklinde yerleştirilmiş 787-10 içerisindeki 301 Economy Class koltuğunun tamamında, seyahat konforunu artıran ergonomik tasarımlı sırt destekleri ile daha fazla boyun desteği sağlamak için katlanabilir kanatları olan altı yöne ayarlanabilir baş destekleri bulunmakta.

Economy Class yolcuları aynı zamanda; kişisel 11,6″ full HD monitörlerinde 1.000’i aşkın film, TV programı, müzik ve oyunun bulunduğu KrisWorld uçak içi eğlence deneyiminin tadını çıkartabiliyor.

Küçük kişisel eşyaların yerleştirilebileceği alanlar, paltoların asılabileceği bir askılık, USB girişi ve koltuk içi güç kaynağı gibi diğer özellikler, Economy Class yolcularını bekliyor.

Yeni Uçak İçi Eğlence Deneyimi

787-10’lerdeki tüm yolcular, dünyada bir ilk olan ve uçak içi eğlence sisteminin kişiselleştirmesine olanak sağlayan myKrisWorld ile uçak içi eğlence deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacakr.

myKrisWorld; yolcu tercihlerine bağlı içerik tavsiyeleri ve geçmiş görüntüleme gibi özelliklere sahip ve KrisFlyer üyeleri, içerikleri işaretleyebilecek ve kaldıkları yerden devam edebilecek olup birbirini takip eden uçuşlarda tercihlerini kişiselleştirme ve kaydetme olanağına sahip olacaklar.

Singapore Airlines aynı zamanda, KrisWorld üzerinden Toca Boca ve Sago Mini oyunlarını sunan ilk havayolu şirketi. İlk başta sadece 787-10’larda kullanılacak olan bu popüler eğlence seçeneği, sonrasında kademeli olarak diğer uçak modellerinde de yolcuların kullanımına sunulacak.

Yeni 787-10’lar, Panasonic’in Küresel İletişim Hizmetleri tarafından destekli uçak içi WiFi ve Panasonic’in tek mülkiyetli bağlı şirketi Aeromobile tarafından sağlanan GSM telefon hizmetleri ile donatılmış olacak.

Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong yaptığı açıklamada, “Boeing 787-10 filomuzdaki yeni kabin ürünleri, marka vaadimizin en önemli desteklerinden biri olan ürün liderliğine karşı tereddütsüz bağlılığımızı güçlendirmektedir. Yeni ürünler, müşterilerimizle müzakerelerimiz, koltuk tasarımcılarımız ve üreticilerimizle yakın çalışmalarımız sonucu geliştirilmiştir. Business Class içerisinde geriye tam olarak yatırılabilen koltuklar ve Economy Class içerisinde bir çok yeni özelliği kapsayan yeni bölgesel kabin ürünlerimiz ile müşterilerimize kısa uçuşlarda bile çok daha konforlu bir uçak içi deneyim sunacağımıza eminiz” dedi.