IGA_Istanbul_Yeni-Havalimani_ATC_Kule_Tasarim_yarisma_Lale_Aecom_Dec-2015_002

Hava Trafik Kontrolörleri, İstanbul Yeni Havalimanı İçin Eğitim Alıyor

Faaliyetlerine 29 Ekim 2018’de başlaması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı için yerde süren hazırlıkların yanı sıra, hava trafiği konusunda da bir çok hazırlık yapılıyor.

Hazırlanan planlar, Avrupa hava sahasını kontrol eden Eurocontrol ile Ekim 2017’den başlayıp geçtiğimiz Ocak ayına kadar süren simülasyonla test edildi.

Eurocontrol’ün Fransa’da bulunan deney merkezinde yapılan ‘Gerçek Zamanlı Hava Trafik Kontrol Simülasyonu’ (ATC-RTS) sonrasında, İstanbul Yeni Havalimanı’nın yaklaşmasından üst geçiş trafiğine kadar tüm düzenlemeler tamamlandı.

Diğer taraftan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce İstanbul Yeni Havalimanı’nda görev yapacak Hava Trafik Kontrolörlerinin yoğun trafiği emniyetli, etkin, verimli şekilde yönetmeleri için rutin görevlerinden farklı olarak  “gözetmen” (süpervizör) rollere geçişini kolaylaştırmaya yönelik bir kurs düzenlendi.

IGA_Istanbul_Yeni-Havalimani_ATC_Kule_Tasarim_yarisma_Lale_Aecom_Dec-2015_002
İstanbul Yeni Havalimanı – Hava Trafik Kontrol Kulesi

Funda Ocak: 16 Kontrolör Eğitim Aldı

Bu kurs hakkında bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, kursun 5 – 9 Mart 2018 tarihleri arasında EUROCONTROL teşkilatının uzman eğiticilerince verildiğine dikkat çekerek;

“Kursiyerlere iletişim, motivasyon, liderlik, stres, güvenlik yönetimi, çatışma yönetimi ve değişim yönetimi gibi yöntemleri içeren eğitim verildi.

Kursta başarı gösteren 16 Hava Trafik Kontrolörü, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldılar. Konunun önemine istinaden söz konusu eğitimin devam etmesi planlanıyor” dedi.


Posted

in

Comments

One response to “Hava Trafik Kontrolörleri, İstanbul Yeni Havalimanı İçin Eğitim Alıyor”