Lufthansa, Marka Kimliğini Yeniledi

Alman havayolu şirketi Lufthansa, marka kimliğini yeniledi.

Son bir kaç haftadır bunun sinyallerini vermekte olan şirket, 7 Şubat 2018 tarihinde Frankfurt ve Münih’te düzenlediği etkinliklerde yeni yüzüyle kamuoyunun karşısına çıktı.

Çok uzun yıllardır herkesin âşina olduğu, Lufthansa dendiğinde akla ilk gelen sarı renk yerini koyu maviye bıraktı.

Lufthansa’nın yeni marka kimliğine göre boyanan uçağı (Boeing 747-8)

Şirketin tüm marka unsurları baştan aşağıya yeni renk ve Lufthansa için özel olarak tasarlanan yeni yazı tipine (font) göre değiştirildi. Yeni font geliştirilirken, dijital çağa uyumlu olması ve özellikle mobil cihazların ve akıllı saatlerin ekranlarında kolayca okunabilmesine dikkat edildi.

Lufthansa filosundaki uçakların gövde boyama tasarımları da tam 30 sene aradan sonra ilk kez güncellenirken, Boeing 747-8 ve Airbus A321 tipi iki uçak, yeni marka kimliğine göre boyandı.

Yapılan açıklamada, yeni marka kimliğinin, Lufthansa’nın modernizasyonunun en belirgin bir simgesi olduğu vurgulandı.

Lufthansa bununla birlikte, sarı renkten tamamen vazgeçmiş değil.

Özellikle yolcuların dikkatini çekmesi istenen noktalarda yine sarı renk kullanılmış.

Lufthansa’nın hem mobil hem de basılı biniş kartları sapsarı bir görünüme bürünmüş. Check-in bankoları ve boarding kapılarındaki tabelalarda da yine sarı renk kullanılmış.

Şirketin reklamlarında da yine koyu mavinin yanı sıra sarı renge rastlamak mümkün olacak.

Turna kuşundan esinlenilerek hazırlanan ve bu yıl 100. yıldönümünü kutlayacak olan meşhur Lufthansa logosu, marka yenileme çalışması kapsamında güncellenen bir diğer önemli unsur.

Kabin içi tasarım ve kabin memurlarının üniformaları da değişimden nasibini aldı. Yine koyu mavi rengin hâkim olduğu tasarımlarda, sarı renkle yapılan küçük dokunuşlar dikkat çekiyor.

İkram ekipmanları, konfor kitleri, battaniyeler, yastık kılıfları derken, marka kimliğinin yenilenmesi projesi çerçevesinde önümüzdeki iki sene içerisinde 160 milyon civarında öge değiştirilecek.

Açıklık ve merak (Openness and curiosity) temalı yeni marka kampanyası da önümüzdeki günlerde kamuoyunun karşısında olacak.

Bu arada bir diğer ilgi çekici değişiklik, Lufthansa Group logosunda yapıldı.

Lufthansa turnası, Lufthansa Group logosundan çıkarıldı ve tüm logo büyük ve kalın harflerle yazılmaya başlandı.

Yeni markayla birlikte eleştiriler de gelmekte gecikmedi. Sektörün bilinen uzmanlarından bazıları, sarının hâkim renk olmakta çıkartılmasının yanlış olduğunu ve yeni kimliğin ilham verici olmaktan uzak kaldığını iddia etti.


Posted

in