Emirates Sipariş Sözü Verdi; A380 Devam Dedi

Emirates ile Airbus, yirmisi kesin, onaltısı opsiyonlu olmak üzere toplam 36 adet A380 siparişi konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

Şirketin Dubai’deki merkezinde bugün (18 Ocak 2018) imzalanan anlaşmada belirtilen siparişlerin gerçekleşmesi halinde ilk teslimatlar 2020 yılında başlayacak.

Her ne kadar söz konusu siparişin liste fiyatına göre toplam değeri 16 milyar USD olsa da A380 programının içerisinde bulunduğu müşkül durum düşünüldüğünde, Emirates’in bu meblağ üzerinden ciddi oranlı bir indirim elde edeceğini tahmin etmek güç değil.

Emirates, 36 adet A380 siparişi için mutabakat zaptı imzaladı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Emirates CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktum, A380’in kendileri için bir başarı olduğunu belirterek, vermeyi planladıkları yeni siparişin bir kısmının mevcut A380 filosunun yenilenmesi, diğer kısmının ise filoyu büyütmeye yönelik olacağını söyledi.

Airbus bu sayede en azından şimdilik derin bir nefes almış oldu. Zira bu muhtemel siparişle birlikte, A380 üretiminin en az 10 sene kadar daha sürmesine garanti gözüyle bakılıyor.

Halihazırda dünya genelindeki 13 farklı havayolu şirketine toplam 222 adet A380 teslimatı yapılmış durumda.

Ancak bu uçakların 100 adedi, Emirates filosunda görev yapıyor.


Posted

in

Comments

One response to “Emirates Sipariş Sözü Verdi; A380 Devam Dedi”