Boeing ve Adient, Koltuk Üretimi Konusunda Ortaklık Yaptı

Amerikan uçak üreticisi Boeing, otomotiv koltuk üreticisi Adient şirketiyle uçak koltuğu üretmek için ortak işbirliği yapacak.

Boeing’in Tedarik Zinciri Yönetimi, Finans ve İş Operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Kevin Schemm, “Müşterilerimiz, endüstri ve Boeing için uçak koltuğu üretmek zorlu bir mücadeleydi ve pazarın sınırlamalarını gidermek için harekete geçtik” dedi.

Boeing ile Adient şirketi arasında Mart 2017’de başlayan ortaklık çalışması, 16 Ocak 2018 tarihi itibariyle Kaiserslautern şehrinde Adient Aerospace şirketinin kurulmasıyla sonuçlandı.

Adient ile Boeing arasındaki işbirliği beş yıl öncesine dayanıyor.

2013 yılında o zaman Boeing Ticari Uçaklar Başkanı olan Ray Conner, 2016 yılında Adient olarak ismini değiştiren otomotiv koltuk tedarikçisi Johnson Controls’un yönetim kuruluna katılmıştı.

Boeing aynı zamanda teslimatlarda gecikme yaşamamak için bir başka koltuk üreticisi Encore ile işbirliği yaptı. Boeing mühendisleri ve tasarımcıları ile birlikte çalışan Kaliforniya merkezli şirket, 737 Max için yeni bir koltuk dizisi sundu.

Adient Aerospace, Boeing’in bugüne kadar yaptığı ortak girişimin ender bir örneği.

Boeing, 1998 yılında ticarî uçaklar ve BBJ jetleri için winglet tasarlamak üzere Aviation Partners ile ortaklık yapmıştı. Ancak Amerikan havacılık devi genellikle ortak girişim kurmaktan ziyade şirketleri satın almayı tercih ediyor.

Boeing, 787 Dreamliner’ın üretiminde tedarikçilerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle ciddi oranda zarar etmişti. 787 deneyimlerinden edindiği ders sonrası Boeing, Adient ile ortaklık yaparak koltuk üretimi konusunda sıkıntı yaşamak istemiyor.


Posted

in