Seul Incheon Havalimanı’ndaki 2. Terminal Hizmete Giriyor

Yolcu sayısı bakımından dünyanın en büyük ilk 20 havalimanı arasında yer alan Seul Incheon’da, ikinci terminal binasının heyecanı yaşanıyor.

Terminal 2, 18 Ocak 2018 tarihinden itibaren hizmete giriyor.

2009 yılının Haziran ayında proje çalışmaları başlayan, 2013 yılının Eylül ayında temeli atılarak, 2017’nin Aralık ayında tamamlanan ve 385.000 m2 büyüklüğünde kapalı alana sahip olan Terminal 2 için yaklaşık 4,6 milyar USD harcama yapıldı.

Yeni terminal, Güney Kore’nin millî taşıyıcısı Korean Air ile birlikte Delta Air Lines, Air France ve KLM firmaları tarafından kullanılacak.

İlk uçuş tabii olarak Korean Air tarafından icra edilecek ve 18 Ocak 2018 sabah 07:55’te Filipinler’in başkenti Manila’ya yapılacak.

Bunun öncesinde yeni terminale varacak ilk uçağın ise New York – Seul uçuşunu gerçekleştiren ve sabah 05:15’te iniş yapacak bir Korean uçuşuna ait olması planlanıyor.

Korean Air’in yanı sıra Güney Kore’nin diğer önemli havayolu şirkeri Asiana da bu yeni terminali kullanmak için başvurmuştu.

Ancak yapılan değerlendirmenin ardından, Korean Air’in Terminal 2 operasyonuna dair sunmuş olduğu plan daha uygun bulunmuş ve Korean Air ile birlikte, Skyteam’deki önemli işortaklarının da (Delta, Air France, KLM) buraya taşınmasına karar verilmişti.

Bu durumda Asiana ve Seul Incheon’a sefer yapmakta olan diğer 85 havayolu şirketi, eski terminali kullanmaya devam edecek.

Terminal 1’in ilan edilmiş yıllık yolcu kapasitesi 54 milyonken, Terminal 2’de bu sayı 18 milyon mertebesinde olacak.

Havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 72 milyona yükselirken, kargo işleme kapasitesi de 5 milyon tona çıkacak.

İki terminal arasındaki ulaşım, otobüs ve trenle sağlanacak.

Otobüs ile ulaşım 15-20 dakika arasında, trenle ulaşım ise 6 dakika kadar sürecek. Bu açıdan bakıldığında, terminaller arasında otobüsle aktarma yapacak yolcuların, bir miktar zorlanabileceğini söylemek mümkün.

Ancak Korean ile birlikte Delta, Air France ve KLM’in de aynı çatı altında faaliyet gösterecek olması, iki terminal arasında aktarma yapacak yolcu sayısını en aza indirecektir.

Neticede Terminal 2, 9 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan PyeongChang Kış Olimpiyatları’na da hazır hale getirilmiş oldu.

Seul Incheon Havalimanı, bu yılki kış olimpiyatlarının sponsorları arasında yer alıyor.


Posted

in