THY_TCI_galley_001

SunExpress’in Mutfakları Yerli Üretim Olacak

Türk Hava Yolları ekosisteminin gelecek vadeden firmalarından TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş. (Turkish Cabin Interior), müşteri portföyüne SunExpress’i de ekledi.

SunExpress filosuna yeni katılacak Boeing 737 MAX-8 tipi 32 adet uçağın kabin içi mutfakları (galley), TCI tarafından üretilecek.


Endüstriyel kabin içi tasarımı ve sertifikalandırılması pazarında aktif rol almaya başlayan TCI bu amaçla, SunExpress’in satın aldığı Boeing 737 MAX-8 tipi uçakların galley tasarımı ve imalatı için anlaşma sağladı.

Toplam 32 adet uçağın yer aldığı anlaşma kapsamında teslimatlar 2019 yılında başlayıp 2024 yılına kadar sürecek.

Türk Hava Yolları ve TAI ortaklığıyla 2011 yılında kurulan, küresel havacılık sektörüne üretim ve sertifikasyon sağlayan TCI, uçak kabin içi alanında tasarım ve üretim yapan ilk yerli şirket olarak biliniyor.

Bu ihale ile TCI, 2017 yılı içerisinde SpiceJet ile gerçekleştirilen 155 uçaklık, Jet Airways ile gerçekleştirilen 79 uçaklık ve Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) ile gerçekleştirilen 10 uçaklık anlaşmalardan sonra yurt dışında kazandığı büyük ihale sayısını dörde çıkararak büyüme ivmesini artırdı.

Yerli üretici TCI yenilikçi tasarıma sahip ve hafif ürünleriyle uçak kabin içi ürünleri tasarım ve imalat sektöründeki konumunu sağlamlaştırdı.


Posted

in

Comments

One response to “SunExpress’in Mutfakları Yerli Üretim Olacak”