Londra Gatwick Havalimanı Genişleme Projesi

Londra Heathrow ile girdiği “genişleme projesi” yarışında İngiliz hükûmetinden beklediği desteği bulamayan Londra Gatwick Havalimanı, yeni bir proje ile kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, havalimanının kuzey terminalinde bulunan 6 numaralı iskele bloğu (Pier 6) büyütülerek iki katına çıkarılacak.

Londra Gatwick Havalimanı

Dünyanın dev inşaat şirketlerinden Bechtel’in üstlendiği projenin maliyetinin 180 milyon Pound olması bekleniyor.

İnşaat çalışmalarının başlayabilmesi için öncelikle Pier 6’da bulunan Airbus A380 park noktalarının Pier 5’e taşınması ve burası ile pist arasındaki taksi yolunun genişletilerek A380’e uygun hale getirilmesi gerekiyor.

2018 yılının içerisinde başlaması planlanan genişleme projesi dört fazda tamamlanacak ve yenilenmiş Pier 6, 2022 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek.

Londra Gatwick Havalimanı

Bu çalışmalar aslında, Gatwick Havalimanı’nı baştan aşağıya dönüştürmeyi hedefleyen 2,7 milyar Pound’luk dev bir yatırım planı çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Kuzey terminalinin geliştirilmesi, Pier 1’in tamamen yeniden inşa edilmesi, Pier 5’in genişletilerek yeni bir kat eklenmesi gibi planlamalar, bu büyük projenin alt unsurları olarak öne çıkıyor.

Söz konusu projenin tamamlanmasıyla birlikte Gatwick Havalimanı, operasyonel verimlilik ve büyümenin sürdürülebilmesi noktalarında ciddi bir rahatlama elde edecek.

Sadece bir pisti bulunan ve 2017 yılında 45 milyonu aşkın yolcuya hizmet vermesi beklenen Gatwick Havalimanı, bu bakımdan dünya havalimanı işletmeciliğinde ayrı bir yere sahip bulunuyor.


Posted

in