İstanbul Yeni Havalimanı’nın Bagaj Takip Sistemi, SITA Tarafından Sağlanacak

İnşaatı hızla devam eden ve 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete girmesi hedeflenen İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj işleme sisteminde, SITA tarafından sağlanan çözüm kullanılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm fazları tamamlanıp tam kapasiteye ulaştığında, saatte ortalama 75.000 parça bagaj, yaklaşık 50 km uzunluğa sahip olan sistemde dolaşıyor olacak.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sisteminin deneme çalışmaları başladı

Böylesine yoğun bir ortamda, bagajların bire bir ve doğru bir biçimde takibi, hem yolcu memnuniyeti hem de havalimanı operasyonu açısından büyük önem taşıyor.

SITA’nın bagaj takip sistemi sayesinde, yeni havalimanı aynı zamanda daha ilk günden, IATA tarafından 2016 yılında yayımlanan Resolution 753 ile uyumlu hale gelecek.

Bilindiği üzere IATA’nın 753 numaralı kararına göre bir havayolu şirketi, taşımakta olduğu yolcu bagajlarına ilişkin tüm taşıma sürecini en başından sonuna kadar takip etmekle yükümlü.

IATA – Resolution 753

Tabii bunun mümkün olabilmesi için, havalimanlarının sistemsel altyapısının da gerektiği şekilde güncellenmesi gerekiyor.

Böylelikle hem bagaj aksaklıklarının azaltılması, hem dünya genelindeki havalimanlarında bagaj yönetimi süreçlerinin geliştirilmesi ve bunun neticesinde yolcu memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

IATA üyesi tüm havayolu şirketlerinin, en geç 1 Haziran 2018 tarihine kadar bagaj yönetimi süreçlerini, Resolution 753 ile uyumlu hale getirmeleri zorunlu.


Posted

in