Marhaba, Avustralya’daki İlk ‘Özel Yolcu Salonu’nu Hizmete Açtı

Emirates Group bünyesinde faaliyet gösteren dnata, havalimanı özel yolcu salonu markası Marhaba ile Avustralya’daki ilk hizmet noktasını resmen açtı.

Avustralya’nın ikinci en işlek havalimanı olan Melbourne’de 12 Eylül 2017 tarihinde hizmete giren Marhaba Lounge, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dnata için, yeni bir pazara atılan çok önemli bir adım olma niteliğini taşıyor.

Sabah saat 6:00’dan gece yarısına kadar açık olan ve aynı anda 200 yolcuya hizmet verebilecek şekilde tasarlanan Marhaba Lounge, sessiz sakin huzurlu bir ortam sağlamanın yanı sıra, bu gibi özel yolcu salonlarının olmazsa olmazlarından zengin yiyecek-içecek seçenekleri ve duş gibi imkânları da içeriyor.

Salonda ayrıca, Hudsons Coffee tarafından işletilen bir de özel kahve köşesi yer alıyor.

Emirates Marhaba Lounge – Melbourne Havalimanı

Yolcular, Melbourne Havalimanı Terminal 2’nin 3. katında, 9 ve 10. biniş kapılarının arasındaki bölgede bulunan yeni salona, 65 AUD ödeyerek giriş yapabilecek.

Bu açıdan bakıldığında, dnata tarafından açılan yeni salon, Melbourne Havalimanı’nın dış hatlar terminalinin “öde & gir” özelliğine sahip ilk yolcu salonu olma niteliğine sahip.

Belli bir ücret karşılığında kullanılabilen bu gibi özel yolcu salonlarının hedef kitlesi, Business veya First Class uçmayan ve herhangi bir havayolu şirketinin sadakat programında üst segmentlerde yer almayan; dolayısıyla da havayolu şirketlerinin işlettiği salonlara girme hakkı bulunmayan yolcular.

Ücret karşılığı giriş seçeneğinin yanı sıra, Priority Pass sahipleri bu salondan ücretsiz bir biçimde faydalanabilecek. Ayrıca arzu eden havayolu şirketleri, sık uçmayan ama sadakat programının alt segmentlerine üye olan yolcularını da bu salona yönlendirebilecek.

Melbourne Havalimanı’nda hizmete giren Marhaba Lounge’un bazı noktaları oldukça güzel apron manzarasına da sahip.

1991 yılından bu yana havayolu sektöründe bulunan Marhaba, özel yolcu salonlarının yanı sıra, “karşılama ve uğurlama” hizmetiyle de yolculara yardımcı oluyor.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen yolculara, Marhaba tarafından görevlendirilen bir özel yolcu hizmetleri görevlisi, havalimanındaki uçuş öncesi ve/veya uçuş sonrası süreçlerde kolaylık sağlıyor.

Dnata bünyesindeki Marhaba Lounge, Dubai ve Melbourne’ün yanı sıra Bahreyn, Cenevre ve Zürih havalimanlarında da hizmet veriyor.

Son olarak, halihazırda Alpha Flight Services adlı uçak içi ikram firmasının sahibi durumundaki dnata’nın, Avustralya’da Melbourne dahil bir çok havalimanında bu konuda faaliyet gösterdiğini de belirtmeden geçmeyelim.