THY, Yeni Uçuş Eğitim Merkezini Açtı

Türk Hava Yolları, modern havacılığın iyi eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak önemli bir projeyi vizyonu ve hedefleri doğrultusunda hayata geçirdi.

Son teknolojinin tüm imkanlarını yapısında barındıran, deneyimli eğitmen kadrosu ve yenilikçi eğitim felsefesiyle uluslararası standartlara sahip yeni Uçuş Eğitim Merkezi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Yeni eğitim merkezi ile Türk Hava Yolları, bölgenin eğitim merkezi olma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

THY Uçuş Eğitim Merkezi

Açılışta söz alan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı;  “Ülkemizi havacılık sektörünün merkezi durumuna getirecek üçüncü havalimanı ile birlikte, eğitimli uçuş ekibi ihtiyacında da ciddi bir artışın kaçınılmaz olacağı aşikârdır. Ülkemizin uçuş eğitiminde dışa bağımlılığını sonlandıran Uçuş Eğitim Merkezimiz ile uluslararası platformda rekabet gücümüzü ve dolayısıyla eğitim satışındaki payımızı artırarak ülke ekonomimize katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda dünyanın en büyük uçuş eğitim merkezlerinden biri olma hedefimize, açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni yerleşkemiz ile ilerliyoruz.” dedi.

Atatürk Havalimanı, Florya yerleşkesinde 1993 yılından beri uçuş eğitim hizmeti veren Türk Hava Yolları, yeni Uçuş Eğitim Merkezi yatırımıyla mevcutta 10 adet olan donanımlı uçuş simülatörü sayısını 14’e, 58 olan sınıf sayısını ise 90’a çıkarmış oldu.

Temin aşamasındaki 10 adet simülatör ile kısa bir sürede 24 adet tam uçuş simülatörüne ulaşılması hedeflenmekte.

THY Uçuş Eğitim Merkezi

Yeni eğitim merkezi ile birlikte 1.520 olan kişi kapasitesinde de, %48’lik bir artış gerçekleşti. Böylece yeni eğitim merkezinde aynı anda 2.260 uçuş personeli  eğitim hizmetlerinden faydalanabilecek.

İhalesi 22 Nisan 2016 tarihinde yapılan 55.369,48 m2 yerleşke alanı içerisinde 26.500 m2 kapalı alana sahip merkezde, güç kaynağı dinamik UPS ile kesintisiz eğitim hizmeti sağlanırken; otomasyon sistemi ile akıllı bina konseptinde tüm –   noktalar ve tüm cihazlar izlenebilir ve kontrol edilebilir duruma getirildi.

Türk Hava Yolları’nın yeni Uçuş Eğitim Merkezi milli havayolunun bünyesinde görevli 4.000’in üzerinde kokpit personeli ile 10.000’den fazla kabin personelinin eğitim faaliyetini uluslararası standartlara uygun şekilde yürütürken kapasitesinin %40’ını da diğer ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinin eğitim taleplerini karşılamaya ayırabilecek.

Yeni Uçuş Eğitim Merkezinde eğitimler altı farklı kategoride gerçekleştirilecek;

  • Temel Pilotaj Eğitimi
  • Kokpit Uçuş ve Yer Eğitimleri,
  • Kabin Memuru Eğitimleri
  • Dispeçer Eğitimleri
  • Loadmaster Eğitimleri

Posted

in

,