Puket Havalimanı

Tayland’ın Puket bölgesine hizmet veren Puket Havalimanı (IATAHKTICAOVTSP), adanın kuzeyinde bulunmaktadır.

Ülkenin en önemli turizm noktalarından bir tanesinde bulunan havalimanı, yolcu sayısı bakımından, başkent Bangkok’taki Suvarnabhumi ve Don Mueang havalimanlarının ardından Tayland’ın üçüncü büyük meydanıdır.

Puket Havalimanı – Gidiş Katı

09/27 doğrultusunda, 3.000 metrelik bir pisti bulunan Puket Havalimanı 2016 yılında, 15 milyon yolcuya hizmet vermiştir.

Bangkok Airways,Thai AirAsia ve Thai Airways tarafından yoğun bir biçimde kullanılan havalimanına, bir çok büyük yabancı havayolu şirketi de sefer düzenlemektedir.

Puket Havalimanı

Aeroflot, Asiana, Air China, Qatar Airways, Emirates gibi şirketlere geçtiğimiz Temmuz ayında, Türk Hava Yolları da dahil olmuştur.

TK 172 sefer sayısıyla Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul’dan 14:30’da kalkan uçak, bir gün sonra yerel saatle sabaha karşı 04:00’te Puket’e varıyor.

TK 173 sefer sayılı dönüş uçuşunun kalkış saati ise 05:30.

Puket Havalimanı dış hatlar terminalinin yeni oluşu ve neredeyse her köşesinin tertemiz tutulması, dikkatleri çekiyor.

Terminal binası 15 Eylül 2016 tarihinde hizmete açılmış. Yani oldukça yakın bir tarih. Belki de bunun da etkisiyle, binanın her tarafı gayet bakımlı bir durumda.

Dört katlı terminal binasının toplam kapalı alanı 73,103m2.

Puket Havalimanı – Gate 15

Terminalde tek rahatsız edici olan şey, bitmek bilmeyen anonslardı. Neredeyse sürekli bir biçimde yapılan yolcu çağrıları, yeni terminalin bu hoş ambiyansıyla pek uyuşmuyor doğrusu.

Günümüzde Puket Havalimanı’na 50’ye yakın havayolu şirketi sefer düzenliyor ve 40’a yakın noktaya uçuş imkânı sunuyor.


Posted

in