Hamburg Fuhlsbüttel Flughafen_Aug 2015_002

Hamburg Havalimanı, Uzun Menzilli Pazarda Büyümek İstiyor

Hamburg Fuhlsbüttel Flughafen_Aug 2015Nüfus bakımından Almanya’nın ikinci büyük kenti olan Hamburg’a hizmet vermekte olan havalimanı (IATA: HAMICAO: EDDH), uzun menzilli pazarda büyümenin yollarını arıyor.

Hamburg Havalimanı Havacılık Direktörü Jörgen Kearsley yaptığı bir açıklamada, özellikle Çin pazarının kendileri için olan önemine değindi.

Kearsly, son yıllarda Ryanair, easyJet ve Eurowings gibi düşük maliyetli taşıyıcılar sayesinde Hamburg Havalimanı’ndaki yolcu sayısında gözle görülür bir artış ivmesi yakalandığını ve şu sıralarda %6 civarında bir büyüme oranına sahip olduklarını belirtti.

Jörgen Kearsley bununla birlikte, havalimanında hâlâ yeni taşıyıcılara yer olduğunu ve bunun için çalışmalara devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Büyük havayolu şirketleri uzun menzilli bir hat açacağında, değerlendirdikleri bir çok kriterin arasında, uçuş yapılması söz konusu olan havalimanındaki mevcut havayolu şirketlerinin de niteliği ve niceliği bulunuyor.

Hamburg Havalimanı bu yüzden, en azından bir kaç tane önemli taşıyıcıyı kazanarak, diğer muhtemel havayolu şirketlerinin de ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Jörgen Kearsley bu noktada, uzun menzilli uçacak havayolu şirketlerinin iş modelinin kendileri için çok da önemli olmadığını söylüyor.

Hamburg Havalimanı halihazırda, gerek network ve gerekse düşük maliyetli taşıyıcılar ile yeni hat açılışları hakkında görüşmelere devam ediyor.

New York JFK, Miami, Pekin, Şanghay ve Hong Kong, Hamburg Havalimanı’nın radarına girmiş durumda.

Saydığımız bu destinasyonların yanı sıra Atlanta, Boston, Chicago, Toronto, Bangkok ve Singapur, uzun menzilli pazarda halen Hamburg ile direkt uçuş bağlantısı olmayan diğer önemli noktalardan en önde gelenleri.

Özellikle Airbus A350 ve Boeing 787 gibi yeni nesil uçakların yanı sıra, mevcut uçakların güncellenmiş versiyonlarının da hizmete girmesiyle birlikte, uzun menzilli hatların işletme maliyetlerinde ciddi oranda düşüş olacağı ve 2020’li yıllarda günümüze nispeten çok daha fazla uzun menzilli direkt sefer yapılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Sektördeki bu muhtemel değişim ve dönüşüm, Hamburg gibi havalimanları için ayrı bir öneme sahip.

Zira bir “hub” niteliğine sahip olmayan ve bu yüzden de aktarmalı (transfer) yolcu pazarına hitap etmesi mümkün olmayan, uçlardaki havalimanları, direkt seferlerde yaşanması muhtemel artışları dört gözle bekliyor.


Posted

in