Lufthansa, İlk Çeyrekte Kâr Etti

Lufthansa Group, 2017 yılının ilk üç ayında kâr etti.

Grup, genel olarak havayolu şirketleri için yılın en zayıf dönemi olan Ocak – Şubat – Mart aylarını 2008 yılından bu yana ilk kez artıda kapattı.

Grubun faiz ve vergi öncesi kârı (EBIT), 25 milyon Euro olarak tespit edildi. 2016 yılının aynı döneminde 53 milyon Euro zarar vardı.

Lufthansa Cargo ve Lufthansa Technik, bu başarıda önemli rol oynadı.

Lufthansa Group’un yılın ilk çeyreğindeki cirosu, %11,2 oranında bir artışla 7,7 milyar Euro’ya ulaştı. Bu artışta, Brussels Airlines’ın da grup hesaplamaları içerisine dahil edilmesi sebebiyle gerçekleşti.

Lufthansa ve Austrian Airlines’ın ciroda gerilediği görülürken, Swiss’in bunun tersine toplam satışlarını ve kârını artırdığı dikkat çekti.

2017 yılının ilk üç ayında Lufthansa, bir önceki yıla nispeten 57 milyon Euro tutarında bir gerileme ile 12 milyon Euro zarar etti.

Austrian Airlines’ın zararı, 29 milyon Euro’luk artışla 59 milyon Euro’ya ulaştı.

Swiss ise, yukarıda da belirttiğimiz üzere olumlu yöndeki seyrini devam ettirmeyi başardı ve ilk çeyrek kârını 14 milyon Euro artırarak, 35 milyon Euro’ya ulaştı.

Bu noktada, Swiss’in, Lufthansa Group içerisinde kâr marjı en yüksek havayolu şirketi olduğunu da hemen belirtelim.

Şu an için yaklaşık 130.000 kişinin çalıştığı grubun 2017 yıl sonu hedefi ise 1,75 milyar Euro kâr etmek.

Lufthansa Group CFO’su Ulrik Svensson düzenlenen yatırımcı toplantısında, gelirlerini artırdırklarını ve sonuçlardan memnun olduklarını belirtti.

Svensson bununla birlikte, havayolu şirketlerinin maliyetlerindeki artış için aynı şeyi söyleyemeyeceğini vurguladı.

Lufthansa Cargo, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 52 milyon Euro’luk bir iyileşmeyle 33 milyon kâr elde ederken, Lufthansa Technik’in kârı 137 milyon Euro’ya yükseldi. Bu şirketin kârındaki artış 50 milyon Euro’yu buldu.

Almanya’daki rakibi Air Berlin’in 2017’nin ilk çeyreğinde tek başına 272 milyon Euro zarar ettiği düşünüldüğünde, Lufthansa’nın bu performansının gayet iyi olduğu söylenebilir.


Posted

in