Temel Kotil, TEI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, mevcut göreviyle birlikte TEI’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütecek.

Eskişehir merkezli TUSAŞ Motor Sanayi’nin (TEI) 27 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulunda yeni yönetim kurulu şekillendi.

Buna göre TEI Yönetim Kurulu Başkanlığı’na TAI Genel Müdürü Temel Kotil getirildi.

Yönetim kurulu üyeleri ise Canan Özsoy (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Köksal Liman, Meryem Aybike Molbay Arsan, Rafet Bozdoğan, Randall Hobbs, Saim Dinç oldu.

TEI’nin TUSAŞ ile birlikte yüzde 49 ortağı Amerikan motor şirketi General Electric (GE).

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Temel Kotil’in getirilmesiyle, TEI’ni tasarıma daha fazla yönelmesi bekleniyor.

Yönetim kurulu üyeliğine SSM Müsteşar Yardımcısı Köksal Liman, bu yıl da devam ediyor.

Aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri arasında General Electric Türkiye’nin CEO’su Canan Özsoy, AR-GE Merkezi Genel Müdürü Meryem Aybike Molbay Arsan, GE’nin uluslararası tedarikçilerinden sorumlu olan Randall Hobbs dikkat çekiyor.

Halen Yalova Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak görev yapan Rafet Bozdoğan, havacılık materyalleri konusunda master ve doktora yapmıştı.

Yönetim kurulu üyeliğine atanan Saim Dinç’in ise bir süre GE’nin ABD’deki merkezlerinde farklı projelerde görev almıştı.

İşte TEI’nin Yeni Yönetim Kurulu

Temel Kotil

İTÜ Uçak Mühendisliği’nden mezun olan 58 yaşındaki Temel Kotil, doktorasını ABD’de tamamladıktan sonra öğretim görevliliği görevinde bulundu. Doçent Doktor Temel Kotil, 2003’te THY’ye teknikten sorumlu genel müdür yardımcısı olarak atandı. 2005’te genel müdür oldu. 21 Ekim 2016 tarihinde THY’den ayrılarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Canan Özsoy

Diş Hekimi olarak 1985’te İstanbul Üniversitesi’nden mezun olan Özsoy, 1989’da ilaç sektöründe çalışmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA yaptı. 2007’de General Electric’e geçti. 2012’den itibaren GE’in Türkiye’nin Başkan CEO’su görevini sürdürüyor.

Köksal Liman

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Yardımcısı olan Köksal Liman, 1974’te Rize Pazar’da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni 1997’de bitirdi. 1998’te Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na girdi. Helikopter projelerinde uzmanlaşan Köksal Liman, sözleşmeli personel, uzman yardımcısı, uzman, teknik müdür ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2011’de Helikopter Projelerinden sorumlu Daire Başkanı oldu. TEI’nin de yönetim kurulunda bulunan Köksal Liman, 2015’te SSM Müsteşar Yardımcılığı’na atanmıştı.

Meryem Aybike Molbay Arsan

Dr. Meryem Aybike Molbay Arsan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Havacılık Mühendisliği’ni bitirdi. Halen Genel Müdür olduğu General Electric Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi’ni yöneten Arsan’ın 250’si mühendis 280 çalışanı, havacılık için yeni teknolojiler geliştiriyor.

Rafet Bozdoğan

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi mezunu olan Bozdoğan, yüksek lisansını ve doktorasını havacılık üzerine Birmingham Üniversitesi’nde tamamladı. 1992-2010 arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde görev yaptı. Yalova Üniversitesi’nde Profesör olan Bozdoğan halen Kasım 2016’dan bu yana Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulunuyor.

Randall Hobbs

General Electric bünyesinde görev yapan Hobbs, şirketin uçak motorlarının ana merkezi Cincinnati’de çalışıyor. Hobbs, GE’inin aralarında TEI’nin de bulunduğu dünya çapında 6 farklı merkezdeki destekçilerinden de sorumlu.

Saim Dinç

Saim Dinç, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi’nde 1978’de tamamladıktan sonra İTÜ’de 1986’da Yardımcı Doçent oldu. 1988 yılında akademik çalışma için RPI (Rensselaer Polytechnic Institute), New York, ABD’ne gitmiş ve aynı zamanda da General Electric Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde (GE Corporate Research and Development Center, New York, ABD) çalışmaya başladı. General Electric, New York, ABD’de yaklaşık 15 yıl görev yapan DİNÇ, çeşitli pozisyonlarda bulunmuş ve enerji santralleri, gaz türbinleri, buhar türbinleri ve uçak motorlarında teknoloji ve ürün geliştirilmesi konularında pek çok projeyi yönetti. 1992’de de Doçent olmuştur. 2003-2007 arasında TPAO’ya (Türkiye Petrolleri A.O.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlük görevinde bulundu. 2007’de Çalık Enerji Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.


Posted

in

,

Tags: