Narita Havalimanı’nda Yolcu İşlemleri Hızlanacak

Tokyo Narita Havalimanı – Self-servis bagaj teslim üniteleri

Japonya’nın başkenti Tokyo’ya hizmet veren iki havalimanından bir tanesi olan Narita’da, yolcu işlemleri hızlanacak.

Bu amaçla kullanılacak olan self-servis bagaj teslim makinaları, geçtiğimiz hafta tanıtıldı.

Self-servis bagaj teslim ünitelerinde ayrıca yolcuların işlemlerini yine kendi kendilerine gerçekleştirebilecekleri check-in sistemleri de hazır bulunacak.

Söz konusu sistemler ilk aşamada dış hat yolcularının kullanımına sunulacak.

Air France ve Korean Air’in yanı sıra, Narita Havalimanı Terminal 1’in kuzey kanadını kullanan iki havayolu şirketinin yolcuları, bu önemli kolaylıktan faydalabilecek.

Yeni self-servis sistemleri sayesinde, check-in ve bagaj teslim için gereken ortalama bekleme süresinin 20 dakikadan, 2-3 dakikaya kadar düşmesi bekleniyor.

İşlem süresinde yaşanması muhtemel bu önemli tasarruf, hem yolcuların seyahat konforunu artıracak, hem de havayolu şirketlerinin ve havalimanı işletmecilerinin işlerini kolaylaştıracak.

Benzer makinalar daha önce, yine Tokyo’da bulunan ve daha ziyade iç hat uçuşları için kullanılan Haneda Havalimanı’nda iç hat uçuşlarında seyahat edecek yolcuların hizmetine sunulmuştu.

Yolcuların kendi işlemlerini kendilerinin yapmalarına imkân veren benzer sistemlerin önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir biçimde yaygınlaşarak, tüm dünya genelinde kabul göreceğini tahmin ediyoruz.


Posted

in