Emirates, Plastik Şişeleri Battaniyeye Dönüştürdü

Emirates ecoTHREAD Battaniye

Havayolu sektörünün lider firmalarından Emirates, bu kez “sürdürülebilirlik” açısından hayata geçirdiği bir proje ile adından söz ettirdi.

Emirates, tamamen plastik şişelerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen battaniyelerini tanıttı.

Şirketin uzun menzilli uçuşlarında Economy Class yolcularına sunulacak olan çevreci battaniyeler, ecoTHREAD™ patentli teknoloji ile üretildi.

Her bir battaniyenin üretiminde, 28 adet geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanıldı.

Şişeler önce çok küçük parçalara ayrıldı. Bu işlemin ardından plastik parçalar iplik haline getirildi.

Ve en nihayetinde de polar özellikli yün materyal elde edilerek battaniyeler üretildi.

Emirates, çevre dostu bu battaniyelerin üretiminde, uçak içi ürünler konusunda dünyanın önde gelen firmalarından bir tanesi olan Buzz ile çalıştı.

Emirates ecoTHREAD Battaniye

2019 yılının sonuna gelindiğinde, Emirates ecoTHREAD™ battaniyeleri sayesinde 88 milyon plastik şişenin çöp toplama merkezlerinden kurtarılmış olacağı hesaplanıyor.

Bu rakam, Airbus A380 tipi 44 adet uçağın ağırlığına denk.

Emirates’in başlattığı bu inisiyatif aynı zamanda, havayolu sektöründeki en büyük battaniye geri dönüşüm programı niteliğini taşıyor.

Emirates bunun yanı sıra, her bir uçuş sonucunda ortaya çıkan atık maddelerin geri dönüşümü konusunda da titizlikle çalışmaya devam ediyor.

Emirates ecoTHREAD Battaniye

Zira hepimizin bildiği üzere, geniş gövdeli bir uçak ile icra edilen uzun menzilli bir uçuşun ardından yüzlerce plastik ve karton bardak, plastik ve cam şişe, aluminyum kutu, gazeteler ve dergiler, atık olarak uçaklardan boşaltılıyor.

Bu gibi ürünlerin dönüştürülerek yeniden kullanımının sağlanması, hem çevre hem de geleceğimiz açısından son derece önemli.

Emirates ecoTHREAD Battaniye

Hatırlanacağı üzere geçmiş yıllarda KLM, Finnair, Delta, Air France gibi şirketler, uçak içerisindeki kullanım ömrünü tamamlamış koltuk kılıfı, emniyet kemeri, personel uniforması gibi ürünleri dönüştürerek gayet şık çantalar ürettirmişti.

Southwest, deri koltuk kılıflarını futbol topuna, yine Emirates, Zürih Havalimanı’nda kullandığı dev bir reklam posterini çantaya dönüştürmüştü.

Southwest-seat-soccerball
Southwest – Futbol Topu

Emirates’i ve diğer firmaları bu girişimlerinden ötürü tebrik ediyor, buna benzer örneklerin havayolu sektörü gibi yüksek miktarda atık üreten bir endüstride hızla yaygınlaşmasını diliyoruz.

Comments

One response to “Emirates, Plastik Şişeleri Battaniyeye Dönüştürdü”