İstanbul Atatürk Havalimanı - Boarding Gate

Tecrübeli Yolcuların 7 Alışkanlığı

Kimi insanlar iş gereği uçakla sıkça seyahat eder.

Öyle ki, bazıları neredeyse her hafta uçağa biner.

Uçakla seyahatin adeta bir rutin haline geldiği bu kişiler için “tecrübeli yolcu” tâbirini kullanmak sanırım pek de yanlış olmaz.

Senede uçağa en çok bir iki kez binenlere kıyasla, tecrübeli yolcular, seyahat sürecini en konforlu hale getirmek için bazı noktalara ve ayrıntılara dikkat ederler.

Yolcu_ucak_gate_kapı_istanbul_ahl_jan 2015

İşte tecrübeli yolcuların sıkça tekrar ettiği yedi alışkanlık:

1. Asla standart güvenlik sırasını kullanmaz

Tecrübeli yolcular her zaman, özel olarak ayrılmış güvenlik sıralarını kullanırlar. Zaten sık sık uçtukları için muhtemelen “Elit” yolcu statüsündedirler ve kendileri gibi özel olan yolcular için tahsis edilen güvenlik ve pasaport geçiş noktalarını tercih ederler.

2. 24 saat öncesinden check-in işlemini yapar

Tecrübeli yolcular işini şansa bırakmaz. Havayolu şirketleri genelde uçuşa 24 saat kala online check-in işlemini kullanıma açarlar. Ve sık uçan yolcular bunu çok iyi bildiğinden, web veya mobil uygulama üzerinden check-in işlemini gerçekleştirerek havalimanına hazırlıklı gider. Orada bununla zaman kaybetmez.

3. PNR kodunu teyit eder

Tecrübeli yolcular, biletini satın aldıktan sonra PNR kodu üzerinden her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol eder. Nadiren de olsa, rezervasyon sistemlerinde meydana gelebilecek bir hata, bizlere kötü bir sürpriz yapabilir.

4. Uçağa mümkün olduğunca erken biner

Bu tür yolcuların bir diğer özelliği de uçağa mümkün olduğunca erken binmeleridir. Bu sayede baş üstü dolaplarında kendi el bagajları için rahatça yer bulabilirler. Hem zaten uçağa son saniyede binmek, her zaman için bir stres kaynağıdır.

5. Uçuş aksaklığı durumunda kontrolü ele alır

Uçuşun tehir edilmesi veya daha kötüsü tamamen iptal edilmesi durumunda, tecrübeli yolcular havayolu personelinden gelecek açıklamayı beklemek yerine aktif bir biçimde soruna çözüm arar. Kalabalık ve belirsizlikle dolu bir ortamda beklemek yerine özel yolcu salonuna geri dönmek ilk aşamada rahatlatıcı olabilir. Bunun mümkün olmadığı hallerde öncelikle havayolu şirketinin çağrı merkezi aranır ve başka bir uçuşa yer almaya çalışılır. Mobil uygulama veya sosyal medya hesapları üzerinden de alternatifler üzerine araştırma yapılabilir. Durum çok daha sıkıntılıysa, hemen havayolu şirketinin otel masasına gidilir ve odalar tükenmeden geceyi geçirmek üzere bir yer ayrılır.

6. Biletini mümkün olduğunca direkt satın alır

Tecrübeli yolcular uçak biletini mümkün olduğunca direkt olarak havayolu şirketinin kendi satış kanallarından satın alır. Zira bir bilet değişikliği veya iadesi gerektiğinde, acente kanalı üzerinden alınan biletlerde sorun çıkabilir.

7. Sadece kaybetmeyi göze alabileceği bir bavulu uçağın altına verir

Tecrübeli yolcuların belki de en dikkat çeken özelliği, yanlarında taşıdıkları bavul konusundaki stratejik davranıştır. Kendileri için telafisi çok zor olan hiç bir şeyi, uçağın altına verdikleri bavulun içine koymazlar. Bu tür eşyayı her zaman için, kabine, yanlarına alırlar.


Posted

in

,

Comments

One response to “Tecrübeli Yolcuların 7 Alışkanlığı”