Kitap Notları: Yüksek İrtifa

Kitap notları bölümümüzde bu kez, Türk Hava Yolları’nın (THY) yakın tarihine ışık tutmaya çalışan bir eseri ele alıyoruz.

10 seneyi aşkın bir süre THY’nin Basın Müşavirliği görevini başarıyla üstlenen Ali Genç tarafından kaleme alınan kitabın adı, Yüksek İrtifa – “Yerelden Küresele THY’nin Başarı Öyküsü”.

2016 yılının Kasım ayında okuyucularla buluşan 388 sayfalık eser, Alfa yayınevinden çıktı.

(ISBN: 978-605-171-405-9)

Yüksek İrtifa

Ali Genç’in de kitabın hemen giriş bölümünde belirttiği üzere, ülkemizde genel olarak havacılık sektörü ve özel olarak THY hakkında çok fazla kaynak kitap bulunmuyor.

Bu açıdan bakıldığında, Yüksek İrtifa, gelecek nesiller için THY’nin 2005 – 2015 yılları arasındaki gelişimini göstermesi bakımından iyi bir başvuru noktası olacaktır.

Ali Genç kitabın yine giriş bölümünde, THY’de görev yaptığı yıllar boyunca sahne arkasında yaşananlar hakkında bilgi vermeyeceğini ve bu sebeple kitabını açık kaynaklarda bulunabilecek veriler çerçevesinde kaleme aldığını belirtiyor.

Gerçekten de kitabın içerisinde bir kaç ayrıntı haricinde genel olarak herkesin ulaşabileceği bilgiler yer alıyor.

Dolayısıyla, Yüksek İrtifa adlı eserde, THY’nin her zaman hareketli olan sahne gerisinden enstantaneler bulmak pek mümkün değil.

Bu yüzden kitap belli bir noktadan sonra THY’nin faaliyet raporuna dönüşüyor adeta.

10 yılı aşkın bir süre içerisinde yapılanlar arka arkaya ve çok ayrıntıya girilmeden sıralanmış. Bu bölümlerde okuyucu, konsantrasyonunu kaybedebiliyor.

Neticede Yüksek İrtifa, THY’nin yerel bir havayolu kimliğinden sıyrılarak, küresel bir marka olma yolunda 10 senelik bir süre zarfında hangi aşamalardan geçtiğini göstermesi açısından faydalı bir eser.

Yakın tarihe merakı olan herkese tavsiye ediyoruz.

Yüksek İrtifa – İçindekiler

  1. Giriş
  2. On Üç Yılda Bir Dünya Markası Nasıl İnşa Edildi? (2003-2015)
  3. Güçlü Network, Güçlü Transfer Merkezi
  4. Ürünü İyileştirmek İlk Hedef
  5. Yerelden Küresele Marka Yolculuğu
  6. Yol Kazaları ve Krizler
  7. 2023 Hedefine Doğru

Posted

in

,