Heathrow’un Yeni Pisti, BA’in Yönetim Binasından Geçecek

British Airways Yönetim Binası
British Airways Yönetim Binası

Heathrow’a yeni bir pist inşa edilip edilmemesi yıllarca tartışıldı.

En nihayetinde İngiliz hükûmeti geçtiğimi Ekim ayında son kararını verdi ve yeni piste yeşil ışık yaktı.

Ama tartışmalar bitmedi.

Yeni pistin getireceği kapasite artışı sebebiyle gürültünün ve çevre kirliliğinin artacağı; yıllarca sürecek inşaat çalışmaları yüzünden bölgedeki karayollarında trafik problemi yaşanacağı bunlardan bazıları.

Heathrow’a yapılacak yeni pistle ilgili en ilginç gelişmelerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıdı.

Söz konusu projeye göre, British Airways’in (BA) yönetim binasının yıkılması gerekiyor.

BA’in başını çektiği havayolu grubu IAG’nin CEO’su Willi Walsh yaptığı açıklamada, Londra Heathrow Havalimanı’ndaki yolcu trafiğinin yarısının kendileri tarafından sağlanmasına karşın, bu durumla ilgili olarak kendilerine resmî bir bildirimde bulunulmadığını belirtti.

BA yönetim binasının yıkılacak olması sebebiyle şoka uğradığını belirten Walsh, bu durumun farkına, projeyle ilgili haritaları incelerken vardıklarını anlattı.

Harmondsworth’ın Waterside adlı yöresinde bulunan ve 1998 yılında 200 milyon Pound gibi oldukça yüksek bir bedel karşılığında inşa edilen bina kompleksi, 115 hektarlık bir park arazisi üzerinde kurulu bulunuyor.

Yeni pist projesi çerçevesinde yıkılması gereken binalar, piyasa değerinin %25 üzerinde bir fiyatla devlet tarafından istimlâk edilecek.

Bununla birlikte, Londra Heathrow’daki bina kiralarının halihazırda çok yüksek olması sebebiyle, yerlerinden taşınmak zorunda kalan firmaların maliyetinin daha da artacağı iddia ediliyor.

Görünen o ki, Heathrow’un yeni pistiyle ilgili tartışmalar önümüzdeki dönemde de devam edecek.


Posted

in

Comments

One response to “Heathrow’un Yeni Pisti, BA’in Yönetim Binasından Geçecek”