Bag2go_Airbus_Rimowa_T-systems_baggage_RFID_003

EVA Air, RIMOWA Elektronik Etiketini Kullanan Asyalı İlk Havayolu Şirketi Oldu

EVA Air, RIMOWA tarafından üretilen elektronik bagaj etiketini kullanan Asyalı ilk havayolu şirketi oldu.

Halihazırda Lufthansa tarafından kullanılmakta olan RIMOWA elektronik bagaj etiketi, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren EVA Air’in tüm uçuşlarında yolcuların hizmetine sunuluyor olacak.

Konuyla ilgili özel açıklama, Future Travel Experience Asia EXPO 2016 fuarında düzenlenen bir etkinlikte yapıldı.

EVA Air, elektronik etiket konusunda RIMOWA'nın Asya'daki ilk iş ortağı oldu.
EVA Air, elektronik etiket konusunda RIMOWA’nın Asya’daki ilk iş ortağı oldu.

Geçtiğimiz Eylül ayında Alman Junkers F13 yolcu uçağını, tasarımının üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen aslına uygun olarak yeniden üretip bununla bir uçuş yapmasıyla gündeme gelen RIMOWA CEO’su Dieter Morszeck, etkinlikte yaptığı konuşmada, “RIMOWA elektronik bagaj etiketini Asya’da devreye girişinin, seyahat sektöründeki dijitalleşme sürecinde önemli bir kilometre taşı olduğunu” belirtti.

Lufthansa ve EVA Air’in yanı sıra, bir çok havayolu şirketinin daha, yolcu deneyimine olumlu yönde katkı yapacak olan elektronik bagaj etiketi konusundaki ar-ge çalıştırmalarına devam ettiği gelen haberler arasında.

RIMOWA Elektronik Bagaj Etiketi

Hatırlanacağı üzere Bag2Go; Airbus, T-Systems ve RIMOWA tarafından başlatılan bir ortak inovasyon projesinin sonucunda, RIMOWA’nın bir alt şirketi olarak 2015 yılının başında kurulmuştu.

1 Şubat 2015 tarihinden itibaren şirketin CEO’su olarak görev yapan Jan Reh, aynı zamanda 2012 yılında bu projeyi Airbus İnovasyon Merkezi’nde başlatan kişi.

Bag2go_Airbus_Rimowa_T-systems_baggage_RFID_003
Temelde RFID teknolojisine dayanan ve içerisindeki bir SIM kartı üzerinden tüm seyahat süreci boyunca nerede olduğunu otomatik bir biçimde bildiren bu yeni bavul, gerçekten devrim niteliğinde.

Bavulun üzerine entegre edilmiş bir elektronik etiket ve E-Ink firması tarafından geliştirilen Mobius adlı esnek ekran, Bag2Go’nun öne çıkan özelliklerinden.

Bag2Go’nun kullandığı teknoloji, havalimanlarındaki bagaj yönetimi sistemleriyle standart bir biçimde senkronize olacak şekilde tasarlandığından, bu bavulun kullanımı, havalimanı işletmecilerine ve havayolu şirketlerine ilave bir maliyet yükü getirmiyor.

Uçakla yapılan seyahatlerde her yıl yaklaşık 26 milyon bavulun kaybolduğunu ve bu durumun havayolu şirketlerine olan maliyetinin 2,5 milyar USD civarında olduğu düşünüldüğünde, Bag2Go gibi konsepte sahip bir ürünün uzun vadede ne denli katkı sağlayabileceği açıkça anlaşılıyor.

Yolcu olarak bavulunuzu yanınızda taşıyabileceğiniz gibi, çıkış ve varış adreslerini bildirdiğinizde, mesela bavulunuzun evinizden alınıp gideceğiniz otele götürülmesi de mümkün.

Bag2Go Nasıl Çalışıyor?

Bag2Go’nun ilk iş ortağı Lufthansa firması oldu.

2016 yılının başından itibaren resmen hizmete verilen bu ürün için, Lufthansa’nın mobil uygulamasına özel bir bölüm eklendi.

Akıllı telefonunuz aracılığıyla bu uygulamayı açtığınızda, bavulun ekranı da aktif hale geliyor.

Böylece bavul içinde kaç kilo eşya taşıdığınızı ve ağırlık sınırının dahilinde olup olmadığını kolayca görebiliyorsunuz.

En son uçuş bilgilerini, kalkıştan beş saat önce uygulamaya girmek yeterli.

Bag2go_Airbus_Rimowa_T-systems_baggage_RFID_001
Ayrıntılar, havayolu şirketinin sistemi ile senkronize olan T-Systems bulutu aracılığıyla Bag2Go sunucusuna doğru yola çıkıyor.

Bavulun üzerindeki ekranda check-in’in başarılı olduğu onayı görülüyor. Havayolu şirketi verileri işliyor ve bir barkod oluşturuyor. Yolcuyu tanımlayan bu barkod, bavulun hareketlerini izlemek için kullanılıyor. Tüm bu işlemler sayesinde sahibi olmadan bavul havalimanına gitmeye hazır duruma geliyor.

Check-in işlemini gerçekleştirdikten sadece on dakika sonra, Bag2Go şoförü bavulu almak için kapınıza geliyor.

Kalkıştan üç saat önce havalimanının kalabalık olması Bag2Go yolcusunu etkilemiyor; çünkü bavulu Bag2Go şeridine yerleştirilmiş oluyor.

Kalkıştan 30 dakika önce akıllı telefonunuza bavulunuzdan mesaj geliyor:

“Airbus A320 uçağına doğru yola çıktım.”

Bavul on metre aşağıda uçağın bagaj bölümüne yükleniyor. Bir başka mesaj daha geliyor:

“Uçakta, koltuğunun sadece birkaç metre aşağısındayım.”

Yolcular telefonlarını uçuş moduna alırken, bavulun modülü de otomatik olarak kendini kapatıyor.

Uçak yere indikten sonra telefonunuzu açtığınız anda bavul uykusundan uyanıyor ve “indim” mesajı geliyor.

Eşyalarının gelip gelmediğini merak ederek bagaj şeridine doğru hızla ilerleyen diğer yolcuların aksine Bag2Go kullanan yolcuların endişelenmesi için hiçbir neden yok.

Çünkü yolcunun cep telefonuna; “Otele doğru yola çıktım” mesajı geldi bile.

Yolcu, yanına aldığı hafif evrak çantası ile terminalden ayrılmaya hazır oluyor. Kısa bir süre sonra başka bir mesaj alıyor:

“Yerime ulaştım. 213 numaralı odada seni bekliyorum.”


Posted

in

, ,

Comments

One response to “EVA Air, RIMOWA Elektronik Etiketini Kullanan Asyalı İlk Havayolu Şirketi Oldu”