New_Airbus_Asia_Training_Centre_opens_in_Singapore_03

Airbus, Singapur’da Yeni Bir Eğitim Merkezi Açtı

New_Airbus_Asia_Training_Centre_opens_in_Singapore_03
Airbus, Singapur’da yeni bir eğitim merkezi açtı. (Nisan 2016)

Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Airbus, Singapur’da yeni bir eğitim merkezi açtı.

Airbus Asya Eğitim Merkezi (Airbus Asia Training Centre) olarak adlandırılan tesis, Airbus (%55) ve Singapore Airlines (%45) tarafından ortaklaşa kuruldu.

Eğitim merkezi; Airbus CEO’su Fabrice Brégier, Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong ve Singapur Sanayi ve Ticaret Bakanı S Iswaran’ın katılımıyla bugün (18 Nisan 2016) yapılan bir törenle hizmete girdi.

9.250 m2 genişliğinde alana sahip olan tesis, Touluse, Miami ve Pekin’in ardından Airbus’ın dünya genelindeki dördüncü eğitim merkezi olma özelliğini taşıyor.

New_Airbus_Asia_Training_Centre_opens_in_Singapore_01Tamamen operasyonel hâle geldiğinde Airbus’ın en büyük eğitim merkezi ünvanını kazacak olan Singapur’daki bu yeni eğitim merkezinde pilotlara, tip derecelendirme ve tekrar eğitimleri verilecek.

Tesiste üç adet A350, bir adet A380, iki adet A330 ve iki adet A320 olmak üzere toplamda sekiz adet uçuş simulatörünün yanı sıra altı adet sabit kokpit eğitim cihazı ve bir çok sınıf bulunacak.

Asya – Pasifik bölgesinde faaliyet gösteren havayolu şirketleri tarafından verilmiş olan yüzlerce Airbus siparişi bulunduğu düşünüldüğünde, Singapur’da açılan bu yeni eğitim merkezinin önümüzdeki dönemde çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını tahmin etmek güç değil.

New_Airbus_Asia_Training_Centre_opens_in_Singapore_02Şu ana kadar bölgeden 17 farklı havayolu şirketi, burada eğitim almak amacıyla başvuruda bulunmuş durumda.

Aslına bakacak olursak, Airbus Asya Eğitim Merkezi resmî olarak bundan bir yıl kadar önce açılmış ve ilk öğrencilerini kabul etmeye başlamıştı.

Asıl tesisin inşa edilip açıldığı günümüze kadar geçen süre içerisinde eğitimler, Singapore Airlines’ın Changi Havalimanı’ndaki eğitim binasında gerçekleştirildi.

Seletar Aerospace Park’ta açılan yeni tesise geçiş kademeli bir biçimde yapılacak.

Önümüzdeki 20 sene içerisinde Asya – Pasifik bölgesindeki uçak sayısının 5.600’dan 14.000’e yükseleceği ve 65.000 civarındaki pilot sayısının ise 170.000 mertebesine çıkacağı tahmin ediliyor.


Posted

in

,