DUFL_bagaj_001

Sık Uçan Yolcular İçin İnovatif Bir Hizmet: DUFL

DUFL_bagaj_001
DUFL

Havayolu sektöründe son dönemin belki de en inovatif hizmetlerinden bir tanesi, ABD merkezli DUFL adlı girişimden geldi.

Bu hizmet özellikle sık uçan yolcuları yakından ilgilendiriyor.

Hepimizin başına gelmiştir; ne kadar dikkat edersek edelim, önemli bir iş seyahati öncesinde bazı giysilerimizi bavula koymayı unuturuz.

Bir yurt dışı görevi için yaptığım seyahatte kemerimi, bir diğerinde ise gömleklerimi unuttuğumu hatırlıyorum mesela.

Amerikalı seri girişimci Bill Rinehart, işte bu meseleye çözüm getiren DUFL hizmetini geliştirmiş.

DUFL’dan faydalanmak için öncelikle bu hizmetle ilgili olarak hazırlanan mobil uygulamayı indirip cihazınıza kurmanı gerekiyor.

DUFL_bagaj_002
DUFL – Mobil Uygulama

Bunun ardından DUFL size, bir haftalık bir süre içerisinde ücretsiz olarak bir adet bavul gönderiyor.

Siz de, iş seyahatlerinizde kullandığınız giysilerinizi bu bavula yerleştirip DUFL servisine gönderiyorsunuz.

Aşağıdaki videolarda da görüldüğü üzere, pantalon, gömlek, kravat, ayakkabı, terlik, iç çamaşırları gibi giysileriniz tek tek fotoğraflanarak, DUFL’ın sizin için ayırdığı “sanal” gardrobun içerisine konuluyor ve online ortama yükleniyor.

Bir sonraki uçuşunuzda DUFL uygulamasından, bavulunuzda yer almasını istediğiniz giysileri seçip, yapacağınız seyahatin tarih, saat, otel adresi gibi ayrıntılarını giriyorsunuz.

DUFL ekibi sizin için giysilerinizi temizletiyor, ütülüyor ve bavulunuza yerleştiriyor.

Siz “hafif” bir biçimde havalimanına gidip uçağınıza binerken, bavulunuz da FedEx ile gideceğiniz adrese gönderiliyor ve orada sizi beklemeye başlıyor.

DUFL_bagaj_003
Bavul, DUFL ekibi tarafından hazırlanıyor.

Seyahatiniz dönüş aşamasında ise bavulunuzu otelin lobisine bırakıyorsunuz ve DUFL, bavulunuzu otelden alarak, bir sonraki uçuşunuz için elbiselerinizi yine temizliyor, ütülüyor ve hazır hale getiriyor.

Böylece her seyahatinizde bavul hazırlamak ve yanınızda taşımak zorunda kalmıyorsunuz.

DUFL tarafından sunulan bu inovatif hizmet yolculara hem zamandan tasarruf, hem de havalimanlarındaki güvenlik noktalarından rahat bir biçimde geçme imkânı sağlıyor.

2015 yılının Mayıs ayında resmen hizmet vermeye başlayan DUFL, USA Today tarafından yılın “En İyi Yeni Seyahat Uygulaması” (Best New Travel App) seçilmişti.

Uygulama ABD ve Kanada’nın yanı sıra şimdilik bazı Avrupa kentleri ile Singapur, Tokyo, Hong Kong, Sydney ve Melbourne’de geçerli.

DUFL’ın fiyatlama politikası son derece basit ama biraz da tuzlu.

Bu hizmetten faydalanmak için aylık 9,95 USD’nin yanı sıra, her bir gidiş – dönüş seyahatiniz için 99 USD tutarında ödeme yapmanız gerekiyor.

Bununla birlikte, çok sık uçan ve zamanı çok değerli olan kişiler için, bu fiyat çok yüksek olmasa gerek.

The DUFL experience from DUFL on Vimeo.